Koen Weijland

Koen Weijland

YouTuber, presentator en esporter

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Communicatie
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Eerste keer Nederlands kampioen, inmiddels vijfvoudig winnaar 2010
  • Halve finalist Wereldkampioenschap 2011
  • Lancering boek 'STRIJDER' 2018
  • Bondscoach van het Nederlands e-sports team FIFA 2020

Over Koen Weijland

Esporter Koen Weijland is meervoudig Nederlands Kampioen FIFA en de bekendste esporter in Nederland. In 2016 tekende hij als eerste ooit een contract als esporter bij een voetbalclub, bij AFC Ajax. Op YouTube heeft Koen inmiddels meer dan 277.000 abonnees, terwijl hij op TV bij KRO NCRV het programma ‘Heibel langs de lijn’ presenteerde en veelvuldig te zien is bij FOX Sports. In 2020 werd Koen zelfs officieel bondscoach van het Nederlands e-sports team voor het spel FIFA.

 

"Ik leef een droom die nooit bestond"

Waarom Koen Weijland inhuren als spreker ?

Nederlands eerste esporter in het betaalde voetbal Koen Weijland spreekt in zijn presentaties over de ontwikkeling van esports, het leven van een esporter bij een Betaald Voetbal Organisatie en over de mogelijkheden voor bedrijven om esports en social media te integreren in de marketingstrategie. Daarnaast is Koen op regelmatige basis actief voor maatschappelijke doeleinden. Hij is inzetbaar voor presentaties, interviews en clinics. Benieuwd wat Koen Weijland kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Impressie van deze spreker

Biografie

Koen Weijland is hét boegbeeld van de Nederlandse esports scene. Als tiener werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen FIFA en vloog hij al snel de wereld over om toernooien te spelen. Hij studeerde af aan de Radboud Universiteit maar vond zijn passie in YouTube en presenteren. Als Youtuber heeft Koen nu meer dan 245.000 abonnees, terwijl hij door Ajax als eerste esporter ooit gecontracteerd werd door een voetbalclub. Sinds de zomer van 2018 is Koen weg bij Ajax. Zijn boek STRIJDER kwam in de zomer van 2018 uit, terwijl hij op dat moment ook voor de KRO NCRV zijn eerste tv-klus als presentator kreeg. Ook is hij op FOX Sports wekelijks te zien als commentator en analist bij de eDivisie. Koen is onder de esporters uniek door zijn successen, maar meer nog zijn uitstraling en welbespraaktheid. In 2020 werd Koen de eerste bondscoach van het Nederlands e-sports team voor het spel FIFA.

Boek Koen Weijland nu als spreker

Heb jij interesse om Koen Weijland te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.