Koen Schobbers

Koen Schobbers

Esports expert, Esports educator & consultant, Esporter en TV/Radio presentator

De kracht van deze spreker
  • Innovatie
  • Internationaal
  • Doelgericht
Talen:
  • Engels
  • Nederlands

Over Koen Schobbers

Koen Schobbers (1992) was een gamend kind. Hij was de eerste esporter met een topsportstatus en studeerde tegelijkertijd geneeskunde. Tegenwoordig is hij dé specialist op het gebied van gamen en esports.

Koen ervaarde vroeger zelf problematiek met zijn moeder als gamend kind. Dit is nu zijn ‘why’ achter zijn bedrijf Parents of Play, een platform om opvoeders te helpen de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken en kinderen in een gezondere balans te krijgen of te houden. Op basis hiervan werkt Koen ook samen met bedrijven en heeft hij onder andere gewerkt met VodafoneZiggo, Spinnin’ Records en KIA.

De carrière van Koen begon in 2007 als professionele gamer in de game ‘Trackmania’. Naar aanleiding hiervan is hij van 2016 tot 2020 anchorman geweest van het programma ‘Inside Esports’ op FOX-Sports, is hij vanaf 2016 een internationale spreker en is hij bestuurslid en vicevoorzitter van de ‘Athletes & Players Commission’ van de Global Esports Federation. Hij wordt internationaal gezien als een van de experts van de industrie.

Bekijk hier alle interviews van Koen Schobbers.

Kijk voor meer informatie op de website van Koen: www.koenschobbers.nl

Take the risk or lose the chance

Waarom Koen Schobbers inhuren als spreker ?

Esporter worden of zijn, gameverslaving, advies, persoonlijke ervaringen, relatie tussen ouders en kind of zijn combinatie van esports met studeren; met goede communicatieve vaardigheden en open manier van presenteren weet hij bedrijven, groepen en individuen uit elke branche te geven waar ze om vragen. Koen maakt er absoluut een enthousiast, leerzaam en leuk programma van, ongeacht de bijeenkomst.

Impressie van deze spreker

Biografie

Studie 

Na de gemengde klas vmbo-t/havo heeft Koen in zijn derde jaar op de middelbare school een passie ontwikkeld voor de geneeskunde. Als student heeft hij de havo afgemaakt waarna het VWO twee jaar later volgde. Na uitgeloot te zijn voor de studie geneeskunde heeft Koen de bachelor biomedische wetenschappen gevolgd. Na deze bachelor is Koen toegelaten tot het pre-master geneeskunde traject op de Radboud Universiteit. Deze heeft hij begin 2017 met succes afgerond waarna hij zijn master geneeskunde bij het AMC kon volgen met een aangepast programma. Koen kreeg in 2017 als eerste esports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit waardoor hij zijn studie kon combineren met zijn esports carrière. Wegens de enorme groei in zijn esports carrière heeft Koen in 2018 besloten om zijn studie te parkeren en zijn droom te volgen in de gaming & esports industrie.

Gaming & esports biografie

Koen ontdekte in 2006 het racespel ‘Trackmania’ waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij derde bij het wereldkampioenschap. Vanaf 2014 is Koen vaak in de media te zien en te horen om zijn kennis en kunde te delen. In 2016 werd Koen presentator van het nieuwe programma ‘Inside Esports’ wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale Esports Federatie met als doel het leven voor Esports atleten te verbeteren en te helpen om esports als onderdeel bij de Olympische Spelen te krijgen. Vanaf 2016 is Koen ook een bekend en veelgevraagd (inter)nationale spreker in zijn industrie. In 2018 werd Koen aangesteld als esports expert van ‘NOS Langs de Lijn’ en begon ook een van zijn modellen bekendheid te krijgen, namelijk de ‘Spel Schijf van Vijf’. Dit is een model die 5S-en bevat voor balans in de thuissituatie: slaap, studie, sport, sociaal en spel. In 2019 heeft Koen als expert gesproken bij TEDx in Munster over zijn relatie met zijn moeder als jonge gamer en hoe je communicatie met een gamend kind kan opbouwen. In 2020 is Koen bestuurslid en vicevoorzitter geworden van de ‘Athletes & Player Commission’ van de Global Esports Federation en richtte hij samen met Tim de Lange en André Parren het bedrijf Parents of Play op. Parents of Play helpt opvoeders met gamende kinderen om de relatie te herstellen, behouden of versterken en helpt kinderen in een gezondere balans te komen of deze te behouden.

Hoogtepunten

  • Professioneel gamer / Esports atleet 2008 - 2018
  • Vicevoorzitter Athletes & Player Commission Global Esports Federation 2020 - heden
  • TEDx spreker 2019

Boek Koen Schobbers nu als spreker

Heb jij interesse om Koen Schobbers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.