Koen Schobbers

Koen Schobbers

Esports expert, esports educator & consultant, esporter en TV/Radio presentator

De kracht van deze spreker
  • Innovatie
  • Internationaal
  • Doelgericht
Talen:
  • Engels
  • Nederlands

Over Koen Schobbers

Koen Schobbers was een hardwerkende Geneeskunde student met een passie voor gaming, esports & presenteren. Met twaalf jaar ervaring in gaming, waarvan tien als professional gamer, is hij een bekende influencer in de esports-markt. Koen is anchorman van het programma Inside esports op FOX-Sports, esports expert van NOS Langs de Lijn en stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale Esports Federatie. Tegenwoordig is Koen een belangrijke speler op het gebied van gaming & esports educatie, consultancy en hosting. Een van zijn projecten draait om het geven van educatie aan ouders en kinderen. Zijn boek ‘’Het Gamend Kind’’ zal eind 2019 uitkomen met veel informatie over de gaming en esports wereld. Een van de onderdelen betreft advies, tips en tricks in de omgang met een gamend kind.

Take the risk or lose the chance

Waarom Koen Schobbers inhuren als spreker?

Esporter worden of zijn, gameverslaving, advies, persoonlijke ervaringen, relatie tussen ouders en kind of zijn combinatie van esports met studeren; met goede communicatieve vaardigheden en open manier van presenteren weet hij bedrijven, groepen en individuen uit elke branche te geven waar ze om vragen. Koen maakt er absoluut een enthousiast, leerzaam en leuk programma van, ongeacht de bijeenkomst.

Biografie

Begonnen in de gemengde klas VMBO-t/HAVO heeft Koen in zijn 3e jaar op de middelbare school een passie ontwikkeld voor de Geneeskunde. Als student heeft hij de HAVO afgemaakt waarna het VWO twee jaar later volgde. Na uitgeloot te zijn voor de studie Geneeskunde heeft Koen de bachelor BioMedische Wetenschappen gevolgd. Na deze bachelor is Koen toegelaten tot het PreMaster Geneeskunde traject op de Radboud Universiteit. Deze heeft hij met succes afgerond op 05-01-2017 waarna hij zijn master Geneeskunde bij het AMC kon volgen met een aangepast programma. Koen kreeg in 2017 als eerste esports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit waardoor hij zijn studie kon combineren met zijn esports carrière. Wegens de enorme groei in zijn esports carrière heeft Koen momenteel een tussenjaar van zijn Master Geneeskunde. Koen ontdekte in 2007 het racespel TrackMania waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij 3e bij het wereldkampioenschap. In 2014 werd hij aangewezen tot ambassadeur van de Nederlandse esport bond en kon hij zich nationaal inzetten voor esports en gaming. In 2016 werd Koen presentator van het nieuwe programma Inside Esports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale Esports Federatie met als doel het leven voor eports atleten te verbeteren en te helpen om esports als onderdeel bij de olympische spelen te krijgen. In 2018 werd Koen aangesteld als esports expert van NOS Langs de Lijn en begon ook een van zijn modellen internationaal bekendheid te krijgen, namelijk ‘’The Brilliant Balance Formula’’. Dit is een model die 5S-en bevat voor balans in de thuissituatie: slaap, studie, sport, sociaal, spel.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Professioneel gamer / Esports atleet 2008 - 2018
  • Presentator Inside Esports 2016 - heden
  • Winnaar De Jonge 100 meest veelbelovende jongeren t/m 25 jaar 2016

Boek Koen Schobbers nu als spreker

Heb jij interesse om Koen Schobbers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.