Koen Schobbers als sprekerE-sporter

Koen Schobbers is een hardwerkende Geneeskunde student met een passie voor gaming, e-sports & presenteren. Met tien jaar ervaring in gaming, waarvan negen als professional gamer, is hij een bekende influencer in de e-sports markt. Koen is anchorman van het programma Inside e-sports op FOX-Sports en stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale e-sports Federatie.

Take the risk or lose the chance

Inzetbaarheid

E-sports, gaming, gameverslaving, advies, persoonlijke ervaringen of zijn combinatie met studeren; met goede communicatieve vaardigheden en open manier van presenteren weet hij bedrijven, groepen en individuen uit elke branche te geven waar ze om vragen. Koen maakt er absoluut een enthousiast, leerzaam en leuk programma van, ongeacht de bijeenkomst.

Biografie

Begonnen in de gemengde klas VMBO-t/HAVO heeft Koen in zijn 3e jaar op de middelbare school een passie ontwikkeld voor de Geneeskunde. Als student heeft hij de HAVO afgemaakt waarna het VWO twee jaar later volgde. Na uitgeloot te zijn voor de studie Geneeskunde heeft Koen de bachelor BioMedische Wetenschappen gevolgd. Na deze bachelor is Koen toegelaten tot het PreMaster Geneeskunde traject op de Radboud universiteit. Deze is met succes afgerond op 05-01-2017 waarna hij zijn master Geneeskunde bij het AMC zal volgen met een aangepast programma. Koen kreeg in 2017 als eerste e-sports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit waardoor hij zijn studie kan combineren met zijn e-sports carrière. Koen ontdekte in 2007 het racespel TrackMania waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij 3e bij het wereldkampioenschap. In 2014 werd hij aangewezen tot ambassadeur van de Nederlandse e-sport bond en kon hij zich nationaal inzetten voor e-sports en gaming. In 2016 werd Koen presentator van het nieuwe programma Inside e-sports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale e-sports Federatie met als doel het leven voor e-sports atleten te verbeteren en te helpen om e-sports als onderdeel bij de olympische spelen te krijgen.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Hoogtepunten
Koen Schobbers

 • Professioneel gamer (2008 – heden)
 • Presentator Inside e-sports (Maart 2016 – Heden)
 • Stichtend lid van de Atleten Commissie van de Internationale e-sports Federatie (IESF) (Augustus 2016 – Heden)
 • Winnaar De Jonge 100 meest veelbelovende jongeren t/m 25 jaar 2016
 • Eerste e-sports atleet in Nederland met een topsportstatus vanuit een universiteit

Mensen die Koen Schobbers leuk vinden hebben ook interesse in:

Hans Gootjes

Technisch directeur KNGU en teammanager van de Nederlandse turnteams

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Neal Petersen

Presentator Fox Sports en ondernemer

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel SportsSpeakers

06 19 96 99 70
(Buiten kantooruren)
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gelieve dit veld leeg te laten.