Koen Schobbers

Koen Schobbers

Esports expert, Esports educator & consultant, Esporter en TV/Radio presentator

De kracht van deze spreker
  • Innovatie
  • Internationaal
  • Doelgericht
Talen:
  • Engels
  • Nederlands

Over Koen Schobbers

Koen Schobbers helpt bedrijven de Gaming & Esports industrie te gebruiken als route om jongeren te bereiken. Hij heeft gewerkt met onder andere Vodafone, Ziggo, Spinnin’ Records en KIA. Met zijn bedrijf Parents of Play heeft Koen ook veel aandacht voor gezinnen met gamende kinderen. Hiermee helpt hij opvoeders om de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken en kinderen in een gezondere balans te krijgen of te houden. De carrière van Koen begon in 2007 als professionele gamer in de game ‘Trackmania’. Hij is de eerste gamer die in 2017 een topsportstatus heeft gekregen door zijn Geneeskunde studie met zijn carrière te combineren. Koen is ook anchorman van het programma ‘Inside Esports’ op FOX-Sports, Esports expert van ‘NOS Langs de Lijn’ en vicevoorzitter van de ‘Athletes & Players Commission’ van de Global Esports Federation. Hij deelt zijn kennis middels presentaties en workshops over de hele wereld.

Take the risk or lose the chance

Waarom Koen Schobbers inhuren als spreker ?

Esporter worden of zijn, gameverslaving, advies, persoonlijke ervaringen, relatie tussen ouders en kind of zijn combinatie van esports met studeren; met goede communicatieve vaardigheden en open manier van presenteren weet hij bedrijven, groepen en individuen uit elke branche te geven waar ze om vragen. Koen maakt er absoluut een enthousiast, leerzaam en leuk programma van, ongeacht de bijeenkomst.

Biografie

Studie
Begonnen in de gemengde klas vmbo-t/havo heeft Koen in zijn derde jaar op de middelbare school een passie ontwikkeld voor de Geneeskunde. Als student heeft hij de havo afgemaakt waarna het VWO twee jaar later volgde. Na uitgeloot te zijn voor de studie Geneeskunde heeft Koen de bachelor Biomedische wetenschappen gevolgd. Na deze bachelor is Koen toegelaten tot het Pre-master Geneeskunde traject op de Radboud Universiteit. Deze heeft hij met succes afgerond begin 2017 waarna hij zijn master Geneeskunde bij het AMC kon volgen met een aangepast programma. Koen kreeg in 2017 als eerste Esports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit waardoor hij zijn studie kon combineren met zijn Esports carrière. Wegens de enorme groei in zijn Esports carrière heeft Koen in 2018 besloten om zijn studie te parkeren en zijn droom te volgen in de Gaming & Esports industrie.

Gaming & Esports
Koen ontdekte in 2006 het racespel ‘TrackMania’ waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij derde bij het Wereldkampioenschap. Vanaf 2014 is Koen vaak in de media te zien en te horen om zijn kennis en kunde te delen. In 2016 werd Koen presentator van het nieuwe programma ‘Inside Esports’ wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale Esports Federatie met als doel het leven voor Esports atleten te verbeteren en te helpen om Esports als onderdeel bij de Olympische Spelen te krijgen. Vanaf 2016 is Koen ook een bekend en veelgevraagd (inter)nationale spreker in zijn industrie. In 2018 werd Koen aangesteld als Esports expert van ‘NOS Langs de Lijn’ en begon ook een van zijn modellen bekendheid te krijgen, namelijk de ‘Spel Schijf van Vijf’. Dit is een model die 5S-en bevat voor balans in de thuissituatie: slaap, studie, sport, sociaal en spel. In 2019 heeft Koen als expert gesproken bij TEDx in Munster over zijn relatie met zijn moeder als jonge gamer en hoe je communicatie met een gamend kind kan opbouwen. In 2020 is Koen vicevoorzitter geworden van de ‘Athletes & Player Commission’ van de Global Esports Federation en richtte hij samen met Tim de Lange en André Parren het bedrijf Parents of Play op. Parents of Play helpt opvoeders met gamende kinderen om de relatie te herstellen, behouden of versterken, en helpt kinderen in een gezondere balans te komen of deze te behouden.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Professioneel gamer / Esports atleet 2008 - 2018
  • Vicevoorzitter Athletes & Player Commission Global Esports Federation 2020 - heden
  • TEDx spreker 2019

Boek Koen Schobbers nu als spreker

Heb jij interesse om Koen Schobbers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.