Koen Gonnissen

Koen Gonnissen

Managing partner Mentally Fit Europe

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Leiderschap
  • Internationaal
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Koen Gonnissen

Koen Gonnissen is jarenlang coach geweest van Belgische toptennissers zoals Kim Clijsters. Bij zijn overstap naar het bedrijfsleven schreef Koen het boek ‘De Bedrijfsatleet’ met daarin parallellen tussen sport en bedrijf. Met zijn motto ‘Manage energy, not time!’ boeit Koen elk publiek.

Je moet tijd verliezen om tijd te winnen

Waarom Koen Gonnissen inhuren als spreker ?

Zijn jarenlange ervaringen deelt hij tijdens trainingen en presentaties. Deze trainingen zijn specifiek opgezet om de parallellen tussen sport en bedrijf weer te geven. Via een combinatie van academische modellen en praktische voorbeelden uit de sport stimuleert Koen individuen en teams om uit hun comfortzone te komen, na te denken over hun functioneren en zo te komen tot efficiënte en duurzame prestaties. Koen vindt het een uitdaging om van een groep individuen een team te vormen. Met termen als 'What got us here, will not get us there' en 'From a performance culture to a winning culture' inspireert Koen op het gebied van modern leadership.

Koen is een toevoeging voor ieder event

'Koen weet als geen ander hoe je een publiek persoonlijk kunt aanspreken. Hij praat niet in algemeenheden maar vertelt echt relevante informatie over het (eigen) lichaam en welzijn. Een waardevolle toevoeging waarbij we goed aansluiting hebben gevonden met het centrale thema Survival of the fittest' - CBRE

8.2

Biografie

Na zijn internationale sportcarrière specialiseert Koen Gonnissen zich eind 1998 in training en coaching bij bedrijven van teams, individuen, managers en leidinggevende. Koen begeleidt tevens tot het jaar 2000 vele Belgische en internationale toptennissers zoals Kim Clijsters, Xavier Malisse en Juan Carlos Ferrero. Vanaf het jaar 2000 besluit Koen zich te richten op het bedrijfsleven. Zo schrijft Koen samen met Alain Goudsmet het boek 'De Bedrijfsatleet' waarin hij de parallellen tussen sport en bedrijf beschrijft. Tevens behaald Koen de titel Business & Executive Coach. In 2004 behaald Koen het MBTI certificaat wat hij in 2005 opvolgd met het certificaat Coach ICF. In 2009 helpt Koen Kim Clijsters bij haar comeback in het internationale toptennis. In 2010 wordt Koen bij de wielerploeg Omega Pharma Lotto gehaald om met toprenners Philipe Gilbert en Andre Greipel aan de slag te gaan. Hier introduceert Koen de filisofie 'Riding as one'.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Spreker van het jaar bij CIO Net
  • Spreker bij Insead - The Business School for the World
  • Auteur van 'De Bedrijfsatleet'

Boek Koen Gonnissen nu als spreker