Kira Toussaint

Kira Toussaint

Professioneel wedstrijdzwemmer

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Talentontwikkeling
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Deelname Olympische Spelen 2016
  • Europees kampioen 4x50 m wisselslag gem. 2017
  • Europees kampioen 4x50 m vrije slag 2017

Over Kira Toussaint

Kira Toussaint is Nederlands meervoudig recordhoudster op de rugslag en nummer één op de wereldranglijst 50 meter rugslag. Ze staat bekend om haar formidabele onderwaterfase. Kira nam al deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Nu is Kira erop gebrand om in 2020 op de Olympische Spelen in Tokyo te schitteren.

Clear mind, full hart, can’t lose!

Waarom Kira Toussaint inhuren als spreker ?

Kira Toussaint enthousiasmeert als sportspreker door haar openheid, plezier en passie tijdens het spreken over haar sport en de bijbehorende ervaringen met het omgaan met druk. Ondanks dat zwemmen een individuele sport is, vertelt Kira hoe belangrijk de samenwerking met andere zwemmers en haar coaches is om jezelf maximaal te ontwikkelen. Ook verzorgt Kira zwemclinics voor ieder niveau en voor iedere doelstelling.

Impressie van deze spreker

Biografie

Kira trainde tot eind 2017 in Knoxville, Tennessee, bij de University of Tennessee. Daar heeft zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen als topzwemster terwijl ze daar een internationaal bachelor diploma heeft behaald. Voordat Kira naar Knoxville vertrok werd ze al Nederlands kampioen op de 200 meter rugslag en verbeterde ze het Nederlands record op de 100 meter rugslag. Op de EK korte baan zwemmen in 2017 behaalde Kira haar beste internationale prijs tot op heden: het zilver op de 100 meter rugslag en won ze het goud op de 4x50 meter. Sinds Kira terug is in Nederland verbreekt ze het ene na het andere Nederlands record op haar specialiteit: de rugslag. Kira Toussaint heeft al meerdere world cup finales op haar naam gezet en heeft nu nog maar één doel: knallen op de Olympische Spelen in Tokyo. Kira komt uit een echte topsportfamilie, haar moeder werd in 1984 Olympisch kampioene rugslag en haar vader is bewegingswetenschapper. Ze weet wat je moet doen en laten om het uiterste uit je carrière te halen. Prioriteiten stellen en keuzes maken horen daarbij.

Boek Kira Toussaint nu als spreker

Heb jij interesse om Kira Toussaint te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.