Katja Staartjes

Katja Staartjes

Bergbeklimmer en expeditieleider

De kracht van deze spreker
  • Avontuurlijk
  • Leiderschap
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Katja Staartjes

Boven de 8000 meter zijn de omstandigheden extreem en leef je op het scherpst van de snede. Je wordt geconfronteerd met jezelf en elkaar. Juist dit maakt klimexpedities de ultieme test op gebied van leiderschap en teamwork. Bergbeklimmer Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden en verhalen mee naar de hoogste toppen ter wereld. Door haar eigen management-ervaring is zij als geen ander in staat de vertaalslag te maken van haar avonturen naar de wezenlijke vraagstukken binnen organisaties.

Heb het lef van koers te veranderen

Waarom Katja Staartjes inhuren als spreker?

De veranderingen in onze maatschappij gaan razendsnel. Leiderschap, teamwork en change management worden steeds belangrijker. De lessen die Katja Staartjes op deze gebieden leerde in de Himalaya deelt ze graag met u. Op diverse thema's kan extra nadruk worden gelegd of interactie worden ingebouwd. Een (interactieve) lezing of workshop kan worden uitgebreid met een klimclinic.

"Het begint met bezieling en eigen leiderschap. Virtuele teams, zelfsturende teams, matrix-organisaties: een goede samenwerking wordt steeds belangrijker. Dit vraagt om open communicatie en de moed je kwetsbaar op te stellen. Je moet elkaar volledig vertrouwen en het is belangrijk verschillen te overbruggen. De kern van goed teamwork ligt in commitment voor dat ene gezamenlijke doel; dus in het maken van werkelijke keuzes én commitment hebben voor elkaar. Want samenwerken betekent ook het zware werk verdelen en iets voor elkaar over hebben." - Katja Staartjes

De presentatie van Katja Staartjes is een echte aanrader!

Katja inspireert en boeit met onderwerpen als samenwerken, risico's, passie en emotie. Met schitterende beelden een verhaal wat ze één op één goed vertaalt naar onze ervaringen. - Achmea

9.1

Biografie

Katja Staartjes was de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom. Ze bereikte vier toppen hoger dan 8000 meter en leidde een aantal expedities. Daarnaast volbracht ze als een van de eersten ter wereld de Great Himalaya Trail, een extreme voettocht van 2000 km. In 2015 werd een expeditie ondernomen naar de nauwelijks beklommen berg Gurla Mandhata; dit project werd afgebroken door de aardbeving in Nepal. Voor Katja was het heftig om de verwoestingen mee te maken die door dit drama werden aangericht. Zij zet zich sindsdien intensief in voor de wederopbouw van het Himalaya-land. Katja werd door de Nepalese overheid, samen met een aantal andere internationale bergbeklimmers, benoemd tot goodwill ambassadeur voor het land. Voordat Katja Staartjes het hooggebergte opzocht studeerde ze aan de Landbouw Universiteit en maakte ze deel uit van de Nationale atletiek selectie. Na haar studie vervulde ze diverse managementfuncties bij Campina en het UMC Utrecht en werkte jaren als interim-manager in zowel bedrijfsleven als publieke sector. Tegenwoordig wisselt Katja Staartjes haar expedities af met haar werk als trainer, coach en spreker. De bergbeklimster schreef de boeken 'Hoog Spel', 'Lopen over de grens' en 'Top-inspiratie, van droom tot succes'. Laatstgenoemd boek wordt regelmatig ingezet als relatiegeschenk en is in het Engels beschikbaar als 'Peak Performance', 'The climb to success'. Op dit moment werkt Katja aan een nieuw boek: 'Topteams, samen bergen verzetten'.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Mount Everest, 8848 meter Nepal, eerste Nederlandse vrouw 1999
  • Gasherbrum, 8068 meter Pakistan, Nederlandse primeur 2004
  • Manaslu, voortop 8140 meter Nepal, Nederlandse primeur 2008

Boek Katja Staartjes nu als spreker

Heb jij interesse om Katja Staartjes te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.