Karin Karis

Karin Karis

Aikidoka en zelfstandig ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Enthousiast
  • Cultuur
Talen:
  • Nederlands

Over Karin Karis

Karin Karis is aikidoka, ondernemer en auteur. Als zwarte bandhouder en tientallen jaren op de mat in binnen- en buitenland zijn de principes en filosofie van deze Japanse gevechtskunst verweven in alles wat Karin doet. Zij zet wetenschappelijk achtergronden gecombineerd met haar aikido-ervaring en kennis over embodied leadership en somatics in om leiders en teams effectief te laten functioneren in deze onzekere en complexe tijden. Voor de ontwikkeling van onszelf, omgang met werkdruk als voor het effectief samenwerken met anderen blijkt de verbinding met ons lijf onontbeerlijk. Karin laat je ervaren hoe! Recentelijk heeft zij haar boek Je hoofd te lijf op de markt gebracht.

‘Door onze houding en manier van bewegen te veranderen, veranderen we de interactie met onszelf en de mensen om ons heen’

Waarom Karin Karis inhuren als spreker ?

Karin is een bevlogen verteller en pakt haar publiek in met haar energieke, verfrissende en interactieve presentaties. Aan de hand van de filosofie van aikido laat zij mensen inzien en ervaren hoe we anders kunnen kijken naar leiderschap en samenwerking. Maar ook hoe we optimaal kunnen presteren onder druk en vorm kunnen geven aan duurzame verandering. Zij maakt gebruik van haar ervaringen op de mat en hoe die zich vertalen naar haar dagelijks leven. Ze vertelt niet alleen over de kracht van de verbinding tussen lichaam en geest maar laat haar publiek die ook ervaren.

Biografie

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Karin Karis. Waar zij op als kind volleybalde en op een nationaal niveau badminton speelde, ging zij op latere leeftijd mee naar een proefles aikido. Sindsdien heeft zij de competitiesport verwisseld voor deze Japanse krijgskunst. Zij traint nu ruim 25 jaar en geeft als sensei les in binnen en buitenland. Aikido staat voor de ‘weg van de harmoniserende energie’ en onderscheidt zich van andere krijgskunsten door de achterliggende filosofie waarin het er niet om gaat je tegenstander te overwinnen maar juist jezelf. Meer en meer ervoer Karin hoe haar fysieke training en de principes op de mat generaliseren naar en behulpzaam zijn in haar dagelijkse werk en leven. Het helpt haar om rustig te blijven onder druk, veerkrachtig te zijn onder tegenslagen en in verbinding te blijven met zichzelf in lastige interacties met anderen. Haar jarenlange werk in de neurorevalidatie en haar ervaringen op de mat kwamen op een goed moment samen en hebben haar aangezet zich te verdiepen in hoe we als mens leren en samenwerken, betekenis geven aan wie we zijn en omgaan met complexiteit en onzekerheid. Nu traint en coacht zij high performing executives en teams hoe zij de interactie tussen hoofd en lijf, ratio en emotie kunnen gebruiken om zelfs in uitdagende tijden het hoofd koel te houden en optimaal effectief te zijn. Zij is gecertificeerd somatic coach, embodied leadership trainer en auteur. In haar boek Je hoofd te lijf beschrijft zij hoe we in onze huidige wereld meer nodig hebben dan alleen onze intellectuele intelligentie. Om als leider echt effectief te zijn en blijven zullen we onze intellectuele, emotionele en fysieke intelligentie in sync moeten brengen. Ons lijf speelt daarbij een hoofdrol!

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Oprichten Ki to Change 2012
  • Behalen 4e dan 2015
  • Auteur Je hoofd te lijf 2016

Boek Karin Karis nu als spreker

Heb jij interesse om Karin Karis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.