Joyce Sombroek

Arts, Olympisch kampioen hockey en tweevoudig beste keepster ter wereld

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Vitaliteit
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Joyce Sombroek

Joyce Sombroek was jarenlang de vaste keepster van het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees, wereld en Olympisch kampioen en werd tot twee keer toe verkozen tot beste keepster ter wereld. Parallel aan haar topsport carrière studeerde Joyce geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze weet als geen ander hoe belangrijk een goede mindset is en is expert op het gebied van teambuilding. Aan de hand van anekdotes en learnings uit 13 jaar topsport trekt zij de parallel naar het bedrijfsleven en de zorg.

Keep chasing the 1%!

Waarom Joyce Sombroek inhuren als spreker?

Joyce geeft al jaren met veel passie presentaties en clinics bij bedrijven en ziekenhuizen. Ze neemt u aan de hand van anekdotes mee langs de belangrijkste learnings uit topsport en trekt de parallel naar het bedrijfsleven. Joyce is een echte teamplayer die open over haar ervaringen vertelt en anderen wil helpen om ook een winnend team te creëren. Ze is enorm gedreven en is een van de weinige sporters die haar topsport carrière en studie geneeskunde wist te combineren. Vanuit haar ervaring als topsporter en arts gaat ze graag dieper in op het thema duurzame inzetbaarheid. Reflecteren, iets doen wat bij je persoonlijke waarden en kwaliteiten past en zorgen voor een goede balans zijn volgens Joyce essentieel om te kunnen blijven presteren en voldoening te halen uit je werk. Ze geeft concrete tips en tricks en staat er om bekend dat ze altijd op zoek is naar die ene procent winst. Ze inspireert u graag om ook het maximale uit uw team en/of bedrijf te halen.

Het is een feest om met Joyce te werken!

Joyce weet als geen ander op een inspirerende wijze de vertaalslag te maken van topsport naar het bedrijfsleven.

9

Biografie

Joyce Sombroek begon haar hockey carrière bij de Lochemse Hockey club en ging op haar 12e keepen. Door haar enorme drive en leergierigheid maakte ze snel stappen. Ze doorliep alle nationale jeugdselecties en behaalde diverse titels. In 2010 maakte Joyce als jongste keepster ooit haar debuut in het Nederlands elftal en 3 maanden later stond ze onder de lat tijdens het WK. In de jaren daarop werd ze Europees, wereld en Olympisch kampioen en ontwikkelde ze zich tot een bepalende speelster. Op het WK in Den Haag hoefde ze geen enkel tegendoelpunt te incasseren en in 2014 en 2015 werd ze verkozen tot beste keepster ter wereld. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een belangrijke rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen. Joyce maakte in 2017 bekend te stoppen op internationaal niveau in verband met een chronische heupblessure. Ze speelde in totaal 117 officiële interlands. Haar studie rondde ze in 2018 af en ze heeft nu een baan als arts-assistent interne geneeskunde. Daarnaast geeft ze teambuildingworkshops en presentaties en zet ze zich in voor diverse goede doelen.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch kampioen Londen 2012
  • Beste keepster van de wereld 2014 en 2015
  • Wereldkampioen in Den Haag 2014

Boek Joyce Sombroek nu als spreker

Heb jij interesse om Joyce Sombroek te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.