Joyce Sombroek

Joyce Sombroek

Olympisch kampioen hockey en arts

De kracht van deze spreker
  • Teambuilding
  • Leiderschap
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Joyce Sombroek

Joyce Sombroek was jarenlang de vaste keepster van het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees, wereld en Olympisch kampioen en werd tot twee keer toe verkozen tot beste keepster ter wereld. Parallel aan haar topsport carrière studeerde Joyce geneeskunde en inmiddels is ze meer dan een jaar werkzaam als arts. Daarnaast geeft ze presentaties en teambuildingworkshops en zet ze zich in voor diverse goede doelen.
Joyce is volgt momenteel de opleiding tot gecertificeerd trainer bij Management Drives, waardoor ze expert wordt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en leiderschap. Aan de hand van anekdotes en learnings uit 14 jaar topsport trekt ze de parallel naar het bedrijfsleven en de zorg en inspireert ze mensen om nog beter te presteren.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Waarom Joyce Sombroek inhuren als spreker?

Joyce geeft al jaren inspirerende presentaties en workshops, toegespitst op de groep waar ze voor spreekt. Aan de hand van anekdotes krijg je een kijkje in het leven van een topsporter en word je meegenomen in een traject richting de Olympisch Spelen. Daarbij vertelt Joyce hoe ze de beste keepster ter wereld werd, maar vooral hoe de hockeydames zo’n sterk team vormden. Wat haar verhaal krachtig maakt is dat ze open over tegenslagen en learnings vertelt en daarbij de parallel trekt naar het bedrijfsleven. Joyce wil mensen als spreker en trainer helpen om een winnend team te creëren. Door inzicht te bieden in drijfveren, krachten en valkuilen geeft ze tools om beter samen te werken en te communiceren. Aangezien Joyce als arts kennis heeft over zowel fysieke als mentale aspecten van gezondheid, is ze bovendien de aangewezen persoon voor een lezing over vitaliteit. Ze denkt graag mee hoe je het maximale uit je team of bedrijf kunt halen.

Het is een feest om met Joyce te werken!

Joyce weet als geen ander op een inspirerende wijze de vertaalslag te maken van topsport naar het bedrijfsleven.

9

Biografie

Joyce Sombroek begon haar hockey carrière bij de Lochemse Hockey club en ging op haar 12e keepen. Door haar enorme drive en leergierigheid maakte ze snel stappen. Ze doorliep alle nationale jeugdselecties en maakte in 2010 als jongste keepster ooit haar debuut in het Nederlands elftal. Binnen een paar maanden stond ze onder de lat tijdens het WK en in de jaren daarop werd ze Europees, wereld en Olympisch kampioen. Op het WK in Den Haag hoefde ze geen enkel tegendoelpunt te incasseren en in 2014 en 2015 werd ze verkozen tot beste keepster ter wereld. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een belangrijke rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen.
In 2017 maakte Joyce bekend te stoppen bij het Nederlands elftal in verband met een chronische heupblessure. Ze speelde 117 officiële interlands en won internationaal alle mogelijke prijzen. Joyce richt zich nu op haar maatschappelijke carrière als arts en is als spreker en trainer betrokken bij verschillende bedrijven. Daarnaast is ze ambassadeur bij Stichting Spieren voor Spieren en de Edwin van der Sar Foundation. In de toekomst wil Joyce weer naar de Olympische Spelen, maar dan als teamarts!

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch kampioen Londen 2012
  • Wereldkampioen Den Haag 2014
  • Beste keepster van de wereld 2014 en 2015

Boek Joyce Sombroek nu als spreker

Heb jij interesse om Joyce Sombroek te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.