Joost Reijns

Joost Reijns

Zwemmer

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Innovatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Joost Reijns

Het leven van een topsporter is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De successen die behaalt worden zijn in de meeste gevallen op een hand te tellen. Het verwerken van teleurstellingen en het opnieuw opladen wordt vaak vergeten. Joost heeft een opmerkelijk verhaal waarin doorzettingsvermogen en het hebben van een droom leidend zijn.

Waarom Joost Reijns inhuren als spreker ?

De ambitie (droom), doorzettingsvermogen (vallen en weer opstaan) en de ijzeren wil om het beste uit jezelf te halen (reflectie) zijn Joost niet vreemd. Samen toewerkend naar het individuele doel, met een team om je heen sta je sterker dan ooit! Al deze aspecten komen terug in de clinics ven presentaties van Joost.

Biografie

In de winter voorafgaand aan de Spelen van 2012 kreeg Joost Reijns de diagnose teelbalkanker. Opmerkelijk was de manier waarop, door afwijkende waarde uit een dopingcontrole, dit geconstateerd werd. Een onzekere periode van chemokuren en operaties volgde, maar de droom bleef bestaan. Joost knokte zich terug en met succes. De snelle vooruitgang bracht verwachtingen richting de toekomst. Echter, wat volgde was een moeilijke/zware periode. Het accepteren van de ziekte als topsporter was er niet. Dit probleem zorgde voor een blokkade voor het laatste stapje. In 2015 volgde een topjaar. Met het Nederlands team behaalde hij zilver op het WK, in een veld waar alle grote landen aanwezig waren. Alles wees er dan ook op dat Reijns de Olympische Spelen van 2016 zou halen, maar een dubbele longontsteking en griep gooide roet in het eten. De topzwemmer zette alles op alles om de Olympische Spelen mee te kunnen maken, maar kwam uiteindelijk net te kort. In plaats van racen in Brazilië was Joost naast Herman van der Zandt te zien tijdens NOS Rio Live.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Zilver op het WK in Manchester 4x100m vrije slag 2008
  • Zilver op het WK in Kazan , 4x100m vrije slag mixed 2015
  • Goud op het EK in London , 4x200m vrije slag 2016

Boek Joost Reijns nu als spreker