John McAvoy

Voormalig gevangene en triatleet

De kracht van deze spreker
  • Internationaal
  • Doelgericht
  • Energiek
Talen:
  • Engels

Over John McAvoy

John McAvoy kwam na een beruchte overval in de gevangenis terecht. Voor hem was dat het moment om zijn leven te veranderen. Hij begon met sporten en bleek zeer getalenteerd. Nog in de gevangenis verbrak hij meerdere wereldrecords met indoorroeien. Nu is John triatleet en doet hij mee aan verschillende Ironman wedstrijden.

Waarom John McAvoy inhuren als spreker?

Het is nooit te laat om iets te veranderen. John McAvoy is hier het perfecte voorbeeld van en neemt je tijdens zijn presentatie mee in zijn bijzondere verhaal van gevangenen tot topsporter. Motivatie, doelen stellen en grenzen verleggen zijn thema's die John in de gevangenis hebben geholpen en nu nog steeds belangrijk zijn voor hem als topsporter.

Biografie

John McAvoy kwam in Engeland in het nieuws omdat hij betrokken was bij de Brink's Matt Robbery. Deze overval is nog steeds bekend als de grootste overval in de Engelse geschiedenis. Micky McAvoy, het brein achter de overval is een neef van John. Langetijd waren de neven een van de meest gezochten criminelen van Groot-Brittannië. Uiteindelijk werden ze opgepakt en kwamen ze in de zwaar beveiligde Belmarsh gevangenis terecht. Tussen de grote criminelen herpakte John zijn leven en vond hij de kracht in het sporten. Hij bleek zeer succesvol en verbrak in de gevangenis verschillende wereldrecords bij het indoor roeien. Tegenwoordig richt John zich op de triatlon en doet hij zelfs mee met Ironmans. Daarnaast is John een van  de gezichten van Nike en bracht hij een boek uit onder de naam 'Redemption'.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Wereldrecord licht gewicht roeien 10 kilometer 2011
  • Wereldrecord roeien (45 uur) 2012
  • Boek 'Redemption' uitgebracht 2016

Boek John McAvoy nu als spreker