John Heitinga

John Heitinga

Voormalig voetballer en trainer

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Leiderschap
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Twee keer kampioen met Ajax 2002 en 2004
  • WK finale in Zuid-Afrika tegen Spanje 2010
  • 87-voudig International Nederlands Elftal 2004 - 2013

Over John Heitinga

John Heitinga speelde als profvoetballer voor grote clubs als Ajax, Atletico Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Hij staat bekend als een echte verdediger en zijn harde aanpak in de verdediging. Ook heeft John 87 keer mogen uitkomen voor het Nederlands elftal waarbij zijn hoogtepunt lag in 2010: de WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje. In 2016 besluit hij om een punt achter zijn actieve voetbalcarrière te zetten.

Waarom John Heitinga inhuren als spreker ?

John Heitinga inspireert luisteraars op eigenzinnige wijze. Wie weet niet meer waar hij was tijdens de WK-finale in 2010? John Heitinga presenteert over omgaan met tegenslagen, leiderschap, teambelang en talentontwikkeling. Door zijn jarenlange ervaring als voetballer en aanvoerder weet hij als geen ander een link te leggen naar deze thematiek.

Impressie van deze spreker

Biografie

De in Alphen aan de Rijn geboren John Heitinga debuteerde op jonge leeftijd al bij het Vaandelteam uit Amsterdam en heeft meer dan zeven seizoenen mogen uitkomen voor Ajax, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Na zijn tijd bij Ajax maakte hij de overstap naar Atletico Madrid. Na één jaar in Spanje te hebben gevoetbald verkoos hij de Engelse voetbalcompetitie boven de Spaanse competitie en vertrok hij naar de Engelse subtopper Everton. Bij Everton werd hij in het seizoen 2011-2012 door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. Na zijn avontuur bij Everton heeft Heitinga nog een half jaar gevoetbald bij het eveneens Engelse Fulham. Na Fulham heeft Heitinga nog een jaar het blauw-witte shirt van het Duitse Hertha BSC gedragen, maar na dit laatste avontuur vond John het tijd om terug te keren naar zijn oude liefde Ajax waar hij zijn loopbaan recent afsloot. Naast de successen op clubniveau kende John Heitinga het absolute hoogtepunt van zijn carrière in 2010 in de verloren WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje. Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer haalde John zijn trainersdiploma's waarna hij bij Ajax aan de slag ging als jeugdtrainer. Momenteel is hij coach van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van Ajax; ''de Onder 19'. Daarnaast is hij vaste analist tijdens Champions League wedstrijden waarbij hij zijn jarenlange ervaring deelt met de kijkers.

Boek John Heitinga nu als spreker

Heb jij interesse om John Heitinga te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.