Johan de Wit

Johan de Wit

Hoofd coach Japanse schaatsploeg

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Verantwoordelijkheid
  • Drive

Over Johan de Wit

Johan de Wit is verantwoordelijk voor de ommezwaai in het Japanse schaatsen. Sinds zijn komst zijn de Japanners uit een diep dal geklommen en winnen zij de ene na de andere mondiale titel.  Naast coach van de schaatsers heeft Johan een duidelijke structuur binnen de bond aangebracht en is het beleid er alleen maar op gericht om zoveel mogelijk prijzen te winnen.

Bange mensen winnen geen wedstrijden

Waarom Johan de Wit inhuren als spreker ?

Hoe kan het dat Johan succesvol is in een andere cultuur, waar anderen faalden. Het werken met een duidelijke visie, beleid maken en structuur aanbrengen. Deze onderwerpen zijn leidend in het verhaal van Johan. Als team samenwerken om als individu te excelleren. Met deze onderwerpen slaat Johan een duidelijke brug naar het bedrijfsleven.

Biografie

Na het afronden van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam gaat Johan aanvankelijk aan het werk als docent op het Media College in Amsterdam. Naast zijn werk als docent start Johan een eigen schaatsploeg. In deze ploeg vangt hij talenten die buiten de boot vallen op. En probeert hij via een “andere weg”  toch het maximale uit deze jonge atleten te halen. Al snel groeit deze ploeg uit zijn jasje en wordt Johan gevraagd om coach van een commerciële Nederlandse schaatsploeg te worden. Als coach van de New Balance schaatsploeg gaat Johan in 2014  naar de Olympische Spelen en behaald met Annouk van der Weijden een 5e plaats op de 3km. In 2015 neemt Johan afscheid van het Nederlandse schaatsen met de Wereldtitel Mass start voor Irene Schouten. Vanaf 2015 is Johan hoofd coach van de Japanse schaatsers. Tijdens de Olympische Spelen in 2018 weet de ploeg van Johan 4 medailles te winnen, waarvan 2 gouden. In de jaren 2018-2020 worden verschillende wereldtitels sprint, allround en afstanden gewonnen en rijden zijn rijdsters 2 Wereldrecords. Miho Takagi wint onder zijn leiding in drie jaar tijd de Olympische titel, wordt Wereld Kampioen sprint en allround, wint goud op de WK-afstanden en rijdt als eerste dame ooit onder de 1.50.00 op de 1500 meter. Met 1.49.83 is zij de huidige Wereld Record houdster.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch goud Team Pursuit en Mass start 2018
  • Goud WK Sprint en Allround 2018, 2020
  • 2 Wereldrecords

Boek Johan de Wit nu als spreker

Heb jij interesse om Johan de Wit te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!