Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage

Meervoudig Olympisch kampioen schaatsen

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Vitaliteit
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Olympisch Goud 5 en 10 km Salt Lake City 2002
  • Olympisch Zilver 1.500 meter Salt Lake City 2002
  • Wereldkampioen allround 2002

Over Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daar voegde hij later nog zilver op de 1.500 meter aan toe. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties.

Harder werken is harder rusten

Waarom Jochem Uytdehaage inhuren als spreker ?

Jochem Uytdehaage geeft presentaties en workshops waarbij balans en energie centraal staan. Ben je fit (fysiek en mentaal), dan zet je de beste prestaties neer. Niet alleen in de sport, maar ook in het bedrijfsleven. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. Thema's als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug.

Impressie van deze spreker

Biografie

De topsport carrière van Jochem Uytdehaage is er een geweest van grote sportieve hoogtepunten, maar ook van een aantal diepe dalen. Al vanaf jongs af aan kwam Jochem in aanraking met verschillende sporten. Tijdens een toertocht op natuurijs ontdekte hij zijn voorliefde voor het schaatsen. Met name het individuele afzien en de diversiteit van de sport spraken hem aan. Zijn passie en gedrevenheid zorgden ervoor dat hij besloot om vol voor het schaatsen te gaan. En met succes, Jochem Uytdehaage groeide uit tot een echte topschaatser. Met name op de 5 en 10 kilometer was hij zeer succesvol. Het absolute hoogtepunt in zijn carrière beleefde hij in 2002. Op de Olympische Spelen in Salt Lake City wist hij twee Gouden en een Zilveren plak te veroveren. Maar ook als allround schaatser was Jochem zeer succesvol. Zo heeft hij diverse Allround-titels in de wacht gesleept. In 2004 was Jochem Uytdehaage betrokken bij een zwaar auto ongeluk. Het seizoen 2004 ging volledig aan hem voorbij. In 2005 wist Jochem echter weer Europees Kampioen allround te worden. Toch lukte het Jochem niet om zijn topniveau uit 2002 te benaderen. In 2007 besloot hij zijn topsport carrière te beëindigen. Na zijn schaats carrière heeft Jochem Uytdehaage de Stichting Sporttop opgericht. Dit is een stichting die jonge topsporters ondersteunt in hun topsport carrière.

Trainingen:
ENERGY EXPERIENCE 

Geboeid tot het einde

Onze groep, bestaande uit 25 nationaliteiten, vanuit Afrika, Midden Oosten Europa, hebben genoten van Jochem zijn presentatie. Hij is een gedreven persoon die een ieder aanspreekt en motiveert. De groep was geboeid van begin tot het einde. Complimenten, een geslaagde avond! - Cobb Europe

8.4

Boek Jochem Uytdehaage nu als spreker

Heb jij interesse om Jochem Uytdehaage te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.