Jessica Gal

Jessica Gal

Voormalig judoka en sportarts

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Viervoudig Europees Kampioen 1994, 1996, 1998 en 1999
  • Vier keer deelname Olymische Spelen 1988, 1992, 1996 en 2000
  • Oprichter SMA Jesscia Gal Sportartsen 2009

Over Jessica Gal

Jessica Gal werd vier keer Europees Kampioen judo voordat ze aan een carrière als sportarts begon. Op de Spelen van 2004 was ze o.a. de teamarts van de hockeydames.

Volg jouw droom, niet andermans verwachtingen

Waarom Jessica Gal inhuren als spreker ?

Jessica Gal verzorgt lezingen vanuit haar achtergrond als topsporter alsmede vanuit haar kennis en ervaringen op sportmedisch gebied. Zo vertelt ze in presentaties enthousiast en gedreven over de ingrediënten van succes, het belang van samenwerking, innerlijke balans en doorzettingsvermogen. Ook is Jessica Gal inzetbaar om lezingen te verzorgen over speciale aandachtsgebieden vanuit de sportgeneeskunde.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als judoka heeft Jessica Gal diverse successen behaald. Al op dertienjarige leeftijd was ze de beste bij de Nederlandse dames. Een kleine vier jaar later nam Jessica Gal deel aan haar eerste Olympische Spelen, de Spelen van Seoul. In totaal nam ze in haar veertien jaar durende carrière als judoka deel aan vier Olympische Spelen. In haar carrière behaalde ze aansprekende resultaten op diverse NK's, EK's en WK's Helaas is het haar niet gelukt om eeuwige roem te vergaren door een medaille te halen op de Olympische Spelen. Al tijdens haar topsportcarrière wist Jessica Gal haar studie geneeskunde af te ronden. Na de Olympische Spelen in Sydney nam ze definitief afscheid van haar judo carrière. Ze besloot om zich te gaan specialiseren als sportarts en een carrière te startten in de medische wereld. Door Marc Lammers werd Jessica Gal benaderd om arts van het Nederlands dames hockeyteam te worden. Naast het volgen van haar specialisatie vervulde zij deze functie vier jaar lang tot en met de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Ook was Jessica Gal te zien in de tv-programma's 'Bobo's in the bush' en 'De Afvallers'. In 2009 start Jesscia haar eigen medisch adviescentrum genaamd SMA Jessica Hal Sportsartsen. Als sportarts is Jessica daarnaast nog betrokken geweest bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam en de dames van voetbalvereniging ADO Den Haag. Tevens is Jessica lid van de Sportraad Amsterdam en zit zij in de adviesraad van de Stichting Tegenkracht.

Boek Jessica Gal nu als spreker