Jesse Puts

Jesse Puts

Wereldkampioen zwemmen 50 meter vrij

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Doorzettingsvermogen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen 50 meter vrije slag 2016
  • Nederlands record op de 50 meter korte- en langebaan 2016
  • Zilver op de 4x50 meter vrije slag gemengd 2016

Over Jesse Puts

Jesse Puts werd eind 2016 voor het grote publiek bekend toen hij op het WK kortebaan in Canada op de 50 meter vrij Wereldkampioen werd. In de geschiedenis van het zwemmen gingen slechts twee Nederlanders hem voor met een wereldtitel.

The best view comes after the hardest climb

Waarom Jesse Puts inhuren als spreker ?

De wereldkampioen 50 meter vrije slag, Jesse Puts, is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van interview en zwemclinics. Jesse spreekt over zijn succes en het stellen van doelen. Daarnaast is Jesse zelf betrokken bij zijn training- en voedingsschema’s. Als kampioen op 50m weet hij als geen ander clinics te geven over meer snelheid in het zwembad.

Impressie van deze spreker

Biografie

Vanaf 2008 zwemt Jesse Puts de snelste 50 meter vrij in Nederland. Alles lijkt erop dat hij op het punt staat door te breken. Tijdens het Nederlands kampioenschap worden de zenuwen hem te veel en kan hij de verwachtingen niet waarmaken. Hij besluit om er nog harder voor te werken en wint vervolgens een hoop medailles bij de jeugd op de sprint. Zijn internationale doorbraak blijft echter nog enige tijd uit. Steeds komt hij een net te kort. Zo komt hij twee honderdsten te kort voor het WK in Kazan en ook op de 50 vrije slag voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komt Jesse Puts drie honderdsten te kort. Hij is een jongen die van zijn eigen aanpak houd en daar succesvol op is. Zo heeft hij meer dan tien nationale titels op zijn naam staan en vier Nederlandse records. Na een korte periode bij het nationaal trainingscentrum van de KNZB in Amsterdam keert hij weer terug naar zijn oude trainer in Utrecht waar hij zich op zijn eigen wijze heeft voorbereidt op de wereldtitel. Jesse Puts is daarnaast actief betrokken bij zijn training- en voedingsschema. In december 2016 wordt Jesse de derde Nederlander ooit die wereldkampioen zwemmen wordt. Op het WK kortebaan in het Canadese Windsor wint hij op imponerende wijze de 50 meter vrije slag. Jesse Puts is een ambitieuze jongen en wil in de toekomst diverse records verbreken. Zijn stip aan de horizon is duidelijk: GOUD op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Alle titels en records onderweg zijn belangrijk in de weg naar zijn grotere doel.

Boek Jesse Puts nu als spreker

Heb jij interesse om Jesse Puts te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.