Jesper Jobse

Jesper Jobse

Captain van de Nederlandse 3X3 ploeg

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Teamplayer
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Brons EK 3x3 basketbal in Boekarest 2016
  • Zilver WK 3x3 basketbal in Frankrijk 2017 en 2018
  • EK en WK 3x3 in Nederland 2017 en 2019

Over Jesper Jobse

Jesper Jobse is captain van de Nederlandse 3X3 ploeg. In nog geen vier jaar tijd speelde zijn team zich naar de top van de wereldranglijst. Met als jongste succes zilver op het WK van 2017. In de 3X3 basketbalwereld geldt Jesper als pionier: zijn team traint en coacht grotendeels zichzelf en is met elkaar verantwoordelijk voor àlle aspecten van hun proces. Jesper is bovendien initiatiefnemer van een drietal organisaties die sport inzetten om jongeren te helpen meer positieve regie te krijgen over hun leven; 3X3 Unites, Skills Amsterdam en Pass & Play. Hij is tevens ambassadeur van the International Sports Alliance.

Waarom Jesper Jobse inhuren als spreker ?

Jesper Jobse is gedreven en ambitieus, een topsporter pur sang. In zijn presentaties en seminars vertelt hij over de cruciale rol die zelfsturing en processen spelen in zowel het succes van zijn 3X3 team, als zijn persoonlijke ontwikkeling. Een ontdekkingstocht die ook inspirerend is voor mensen onder 2.04m! Als geen ander kan hij vertellen hoe het is om een team te motiveren, samen doelen te bereiken en grenzen te verleggen. Jesper spreekt zoals hij basketbalt: energiek, gepassioneerd, effectief en entertainend!

Impressie van deze spreker

Biografie

3X3 basketbal is een nieuwe, razendsnelle sport waarin twee teams van vier spelers in 10 minuten een wedstrijd moeten beslissen. Toen Jesper Jobse vanuit het reguliere eredivisie basketbal captain werd van de nationale 3x3 ploeg, wist eigenlijk niemand in Nederland hoe de sport op internationaal niveau gespeeld moest worden. Zijn team -te ambitieus om af te wachten- besloot daarom met elkaar verantwoordelijkheid te nemen voor àlle aspecten van hun proces. Een unieke situatie binnen de topsport. Vier jaar lang trainde en coachte het team zichzelf. En nog steeds: ze stellen hun eigen doelen, doen hun eigen financiën, sportmanagement, PR, etc. Dit ‘proces-eigenaarschap’ bleek ongekend succesvol; de ploeg speelde zich uit de anonimiteit genadeloos naar de top van de wereldranglijst, zelfs de Amerikanen verbijsterd achter latend. Jesper geeft lezingen en seminars over zijn learnings als voorman van de nationale 3X3 ploeg en de rol die zelfsturing daarin speelt. Daarbij weet hij moeiteloos de link te leggen tussen topsport en ondernemerschap. ‘Eigenaarschap’ is ook de basis van de initiatieven waaraan Jesper leiding geeft: Elk van deze organisaties gebruikt sport als Life’s Playground: een speelse manier om jongeren te helpen ontdekken dat ze zelf anders kunnen omgaan met situaties waar ze in hun dagelijks leven ook tegenaan lopen: regels, grenzen, autoriteit, conflicten, tegenslagen, etc. Het blijkt een beweging die zichzelf versterkt.

Boek Jesper Jobse nu als spreker