Jeroen Renes

Jeroen Renes

Nederlands Kampioen Ultra Running

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Doelgericht
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Hoogtepunten

  • Nederlands Kampioen hardlopen (235 kilometer) 2013
  • Nederlands Team WK 100 km (in 7:56 uur), Doha, Qatar 2014
  • Winnaar Glenmore twaalf uur non-stop hardlopen, Aviemore, Schotland 2013

Over Jeroen Renes

Jeroen Renes is Nederlands Kampioen 24 uur non-stop hardlopen en hij loopt wereldwijd op het allerhoogste niveau ultramarathons. Als topsporter vertegenwoordigt hij Nederland tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen over 24 uur en 100 km, totdat in 2015 het noodlot toesloeg: hij zou nooit meer hardlopen door een knieblessure. Ruim een jaar liep hij geen meter hard, totdat hij een weg vond om terug te keren naar de top. De unieke combinatie van vader, echtgenoot, topatleet en Sales & Marketing Manager in ICT, maakt dat Jeroen een geloofwaardige link kan leggen tussen privé, topsport en het bedrijfsleven.

Onder het motto 'efficiency' en 'gemak' denken en handelen we binnen de lijntjes: 'de comfort zone'

Waarom Jeroen Renes inhuren als spreker ?

De lezingen en workshops van Jeroen gaan over het omgaan met tegenslagen, ambitie & dromen, presteren, werk-privé-topsport balans, het belang van vernieuwing en creativiteit om jezelf te verbeteren, zonder team ben je nergens en het belang van ‘marginal gains’. Tevens is Jeroen Renes inzetbaar voor columns, interviews en webinars.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jeroen Renes loopt ultramarathons: daar waar de marathon hardloper ophoudt, gaat Jeroen verder. Als voormalig bergbeklimmer bereikte hij de hoogste toppen in de Alpen, maar de afgelopen jaren heeft hij zijn stijgijzers en ijspickel ingeruild voor hardloopschoenen. Hij is hardlopend de Alpen overgestoken van Duitsland, via Oostenrijk naar Italië: hij legde daarbij 257 km af en klom (en daalde!) 18.000+ hoogtemeters (dit is vijf keer de hoogte van Everest Basecamp naar de top van Mount Everest!). Als snelste Nederlander finishte Jeroen de historische en meest prestigieuze ultramarathon in Europa -de Spartathlon- waarin hij van de Akropolis in Athene naar Sparta hardlopend 246 km aflegde in 27 uur. Sportief hoogtepunt was het winnen van het Nederlands Kampioenschap hardlopen over 24 uur (non-stop!). Terwijl Jeroen trainde voor het WK, kreeg hij medio 2015 te horen dat hij nooit meer hard zou lopen door een knieblessure: van de ene op de andere dag was het over en ruim een jaar liep hij geen meter hard, totdat hij een weg vond om terug te keren naar de top.

In het verlengde van zijn topsport activiteiten heeft hij in 2018 de start-up Runners Inc. opgericht. Door de inzet van innovatieve web en app technologie worden hardlopers wereldwijd ondersteunt bij het behalen van hun hardloop dromen en doelen. Jeroen Renes zijn nieuwste missie is wederom tot de selectie door te dringen van het Nederlands team voor het WK 24 uur in 2019 én deelname aan de meest prestigieuze ultramarathon in de Verenigde Staten: de 100 miles Western States Endurance Run in California's Sierra Nevada Mountains.

Boek Jeroen Renes nu als spreker

Heb jij interesse om Jeroen Renes te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.