Jeroen Reintjes

Jeroen Reintjes

Voormalig atleet en looptrainer

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Vitaliteit
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Jeroen Reintjes

Jeroen Reintjes is een looptrainer die vol energie een presentatie geeft en vertelt over zijn ervaringen in de loopsport als atleet en trainer-coach. Als atleet haalde hij de subtop van het land op de midden lange afstanden. Hard trainen en alles opzij zetten zorgden ervoor dat hij dit bereikte. Zijn drie sportstudies koppelde hij aan zijn passie ‘lopen’. Met als gevolg dat Jeroen fulltime professional looptrainer is in het betaald voetbal en de atletiekwereld.

Op een bepaald punt is je mentale conditie aan zet

Waarom Jeroen Reintjes inhuren als spreker ?

Jeroen Reintjes is inzetbaar voor presentaties waarin hij uitleg geeft over bedrijfstrainingen met de koppeling naar het bedrijf. Daarnaast geeft hij hardloopclinics en loopanalyses waarbij het gaat om plezier, progressie maken en efficiënt hardlopen.

Biografie

Sport is altijd al de passie van Jeroen geweest. In zijn tijd op de basisschool kwam al gauw het looptalent naar boven. Een coopertest en de shuttle run test bevestigden dat lopen zijn ding is. Die lijn zette zich door toen hij crossjes in de buurt won en Nederlands kampioen veldloop werd in de Brugklas. De aansluiting bij een atletiekvereniging volgde niet veel later. Op zijn zestiende begon Jeroen met hardlopen op een serieus niveau nadat hij in het verleden altijd al had gevoetbald. Als hardloper probeerde hij zichzelf naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen, maar minstens zo leuk vind hij het om anderen beter te maken en in het bijzonder talenten in de sport. Zijn interesse ligt met name in het hardlopen en voetbal, maar ook het bijscholen van andere trainers vind hij leuk om te doen. Ook geeft hij bedrijfstrainingen en loopcursussen. Tevens heeft hij een core stability programma ontwikkeld en bied hij  hier een programma in aan.  Vanuit die gedachte dat hij ondernemend en coördinerend aan de slag wilde heeft hij de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de HAN afgerond. Jeroen studeerde af in expertiseteam 'talent'. Een kennisteam dat zich volledig bezig houd met ontwikkelen en identificeren van talenten in de sport. Op dit moment werkt hij onder meer als personal trainer en trainer-coach bij zijn eigen onderneming Jeroen Reintjes Sports. Naast zijn werkzaamheden voor Loopland Gelderland traint hij de voetballers bij FC Twente op fysiek vlak, waar hij fulltime is aangesteld.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Fysiektrainer bij FC Twente 2015

Boek Jeroen Reintjes nu als spreker