Jeffrey Wammes

Jeffrey Wammes

Turner

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Teamplayer
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Nationaal sporttalent van het Jaar 2005
  • Viervoudig Nationaal Kampioen meerkamp 2005, 2007, 2008 en 2010
  • Brons op de Europees Kampioenschap sprong 2007

Over Jeffrey Wammes

Jeffrey Wammes is ondanks zijn jonge leeftijd al een boegbeeld voor de Nederlandse turnsport. Na een dubbele enkelbreuk in 2006 heeft hij zich wonderbaarlijk hersteld. De specialist op het onderdeel sprong en vloer heeft al diverse successen achter zijn naam staan.

Don’t let a bad day turn into a bad month

Waarom Jeffrey Wammes inhuren als spreker ?

Jeffrey Wammes is een zeer allround turner die beschikbaar is  voor demonstraties op vloer, ringen, rekstok of met de sprong. Daarnaast is hij inzetbaar voor duo-presentaties over het omgaan met tegenslagen, ambitie en de top bereiken. Ook is Jeffrey beschikbaar voor het geven van clinics.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jeffrey Wammes vormt samen met Yuri van Gelder en Epke Zonderland het boegbeeld van de Nederlandse heren turnsport. In 2005 breekt de pas 17-jarige Jeffrey Wammes internationaal door. Voor het eerst in de Nederlandse turngeschiedenis behaalt hij gouden medailles op de onderdelen vloer en sprong tijdens wereldbekerwedstrijden. Vervolgens wist hij zich op indrukwekkende wijze te kwalificeren voor het EK in Debrecen, waar hij brons pakte op het onderdeel sprong. Al vroeg in zijn carrière krijgt Jeffrey Wammes te maken met een tegenslag. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Lyon breekt hij zijn beide enkels. De blessure was dermate ernstig dat er aanvankelijk voor zijn loopbaan werd gevreesd. Zijn herstel verliep echter boven iedere verwachting zodat Jeffrey Wammes in oktober van dat jaar al kon meedoen met de wereldkampioenschappen in Aarhus. Jeffrey Wammes wint in mei 2014 het programma ‘Sterren Springen’ van SBS6.

Boek Jeffrey Wammes nu als spreker

Heb jij interesse om Jeffrey Wammes te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.