Janneke Schopman

Janneke Schopman

Olympisch Kampioene hockey en bondscoach vrouwenhockeyploeg Amerika

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Internationaal
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Driemaal Goud top de Champions Trophy 2004, 2005 en 2007
  • Wereldkampioen in Madrid 2006
  • Olympisch Kampioen in Beijing 2008

Over Janneke Schopman

Janneke Schopman werd drie keer genomineerd voor de titel beste hockeyster ter wereld. De verdedigster van het Nederlands team en Den Bosch heeft elke denkbare prijs gewonnen. Tegenwoordig gebruikt Janneke haar jarenlange ervaring als hulpmiddel bij het coachen.

Waarom Janneke Schopman inhuren als spreker ?

Janneke Schopman is inzetbaar voor presentaties waarin zij vertelt over haar sportcarrière. Hierin komen thema's naar voren als teambuilding, doorzettingsvermogen en analyseren.

Impressie van deze spreker

Biografie

Janneke Schopman is een hockeyster met unieke verdedigende en coachende kwaliteiten. Als verdedigster en aanvoerdster van zowel haar team Den Bosch als het Nederlands Elftal vormt ze de basis van de ploeg. Met Den Bosch werd Janneke Schopman veelvuldig Nederlands Kampioen. In het nationale elftal heeft ze elke denkbare prijs inmiddels in haar prijzenkast. Zowel de Champions Trophy, het Europees en Wereldkampioenschap als de Olympische Spelen werden met Janneke als basisspeelster gewonnen. Daarnaast werd ze drie keer genomineerd tot beste hockeyster ter Wereld. Naast het hockey vervult Janneke Schopman meerdere functies, zo is zij onder meer werkzaam als assistent werkvoorbereider bij de afdeling verbeterprojecten voor een van Nederlands grootste bouwbedrijven. Hierbij analyseert zij op diverse gebieden hoe het bedrijf haar service en kwaliteit kan verbeteren. Met veel plezier geeft zij al vele jaren training aan de talenten van HC Den Bosch en ziet zij het als een enorme uitdaging om een team te maken van een groep speelsters, deze te begeleiden en te motiveren om het uiterste uit zichzelf te halen. Haar ambitie is om ooit de Nederlandse hockeydames naar Olympisch Goud te coachen. Begin februari 2014 kondigt Janneke aan voor een aantal jaar naar Amerika te vertrekken om haarzelf als coach te ontwikkelen en het mondiale hockey te versterken met haar kennis en ervaring. Janneke wordt assistent coach van het Amerikaanse vrouwenteam en hoofdcoach van het nationale team onder 21 jaar. Janneke Schopman blijft echter betrokken bij de JS Hockeyschool en zal haar functie als ‘adviseur’ en naamgever van de hockeyschool gewoon blijven bekleden. Per oktober 2016 is Janneke bondscoach van de vrouwen hockeyploeg van Amerika.

Boek Janneke Schopman nu als spreker