Jan van Halst

Jan van Halst

Voormalig voetballer, Teamcoach, Trainer en analist bij Ziggo Sport

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Coaching
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Hoogtepunten

  • Landskampioen en de beker met Ajax 2002
  • Analist bij Ziggo Sport 2006 - heden

Over Jan van Halst

Hij had niet het meeste voetbaltalent, maar schopte het wel tot Ajax. Hij werd immers die ideale teamspeler die iedere trainer wel in zijn ploeg wilde hebben. ‘Ik raakte altijd wel iets of iemand’, zegt hij met een knipoog. Dat doet hij áltijd: Jan van Halst prikkelt. Of dat nou is als voetbalanalist op tv, als gecertificeerd NLP Practitioner en beïnvloedingspsycholoog, als deelnemer van Expeditie Robinson (2021) of in zijn presentaties. ‘Leidinggeven is ook topsport en leiderschap tonen is een continu durend proces, het is nooit klaar. Het is gewoon een zware baan, maar ook verslavend, uitdagend en gaaf.’

Als je denkt dat je er bent, dan begint het pas

Waarom Jan van Halst inhuren als spreker ?

Door zijn jarenlange ervaring als topvoetballer én zijn ervaring in diverse leidinggevende functies én zijn deelname aan Expeditie Robinson, geeft Jan presentaties over leiderschap en teamontwikkeling, communicatie en talentherkenning. De titel van zijn presentatie luidt ‘Bewust samenwerken’, waarbij hij aangeeft hoe je als leidinggevende of teamspeler de energieverslindende onmacht kunt vermijden en om kunt draaien naar een goedlopend team met ideale teamspelers. ‘Het is de uitdaging de juiste mensen op de juiste plek te zetten, waarbij je weet wat ieders kwaliteiten zijn.’

Na zijn vertrek bij FC Twente, in de zomer van 2018, is Jan zijn eigen coaching bedrijf begonnen: ‘Van Baas naar Coach’. Als gecertificeerd NLP Practitioner en beïnvloedingspsycholoog (post-HBO) geeft hij trainingen binnen het bedrijfsleven op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. Soms is onderdeel van deze coaching trajecten ook een voetbaltraining, waarbij onbewuste gedragspatronen, leiderschapsgedrag en de samenwerking binnen een team op een ludieke maar confronterende wijze geanalyseerd worden. Ook kan Van Halst een teamdag Expeditie ‘Van Baas naar Coach’ invullen, waarbij het team en de leidinggevende op unieke wijze getest en gereflecteerd worden op hun samenwerking.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jan van Halst is zijn sportieve loopbaan als voetballer begonnen bij FC Utrecht. Vervolgens kwam hij uit voor onder meer FC Twente en Ajax. Als voetballer heeft Jan van Halst een carrière beleefd met hoogte- en dieptepunten. Wie herinnert zich niet de verwijzing bij Ajax naar het tweede elftal? En daarna de terugkomst in het eerste elftal om vervolgens direct de dubbel te winnen (landskampioen en bekerwinst)? Na een carrière van 14 jaar profvoetballer sloot Jan van Halst in 2003 zijn loopbaan af bij Vitesse. Na zijn voetbalcarrière werkte Jan van Halst in diverse leidinggevende functies, bij onder meer FC Twente en het internationale sportmarketingbedrijf Lagardère Sports Nederland. Daarnaast toonde hij als analist zijn voetbalkennis bij onder andere Studio Voetbal, RTL Voetbal, Eredivisie Live, Fox Sports en op dit moment is hij één van de vaste analisten bij Ziggo Sport (Premier League, Champions League, La Liga).

Jan weet het publiek te boeien

Jan zijn presentatie is boeiend en afwisselend. Met een serieus en luchtig betoog wist hij het publiek te boeien en parallellen te leggen met het doel van onze bijeenkomst: Samen Ondernemen!

8.3

Boek Jan van Halst nu als spreker

Heb jij interesse om Jan van Halst te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.