Jan van Halst

Jan van Halst

Voormalig voetballer, Teamcoach, Trainer en analist bij Ziggo Sport

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Coaching
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Over Jan van Halst

Het doorzettingsvermogen van Jan van Halst zorgde ervoor dat hij alles uit zijn (voetbal)carrière heeft gehaald. Na zijn voetbalcarrière werkte Jan van Halst in diverse leidinggevende functies bij o.a. FC Twente en het internationale sportmarketingbedrijf Lagardère Sports Nederland. Daarnaast is Jan al jarenlang een graag geziene analist op de Nederlandse televisie bij o.a. RTL Voetbal, Talpa en FOX Sports Eredivisie. Op het moment kun je Jan vinden bij Ziggo Sport waar hij onder meer de Premier League, de Champions League en het Spaanse voetbal van analyses voorziet. Als gecertificeerd NLP Practitioner en beïnvloedingspsycholoog (post-HBO) geeft Jan trainingen binnen het bedrijfsleven op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. Onderdeel van deze coaching trajecten is een voetbaltraining, waarbij onbewuste gedragspatronen, leiderschapsgedrag en de samenwerking binnen een team op een ludieke, maar confronterende wijze geanalyseerd worden.

Denken dat je er bent, is het begin van het einde

Waarom Jan van Halst inhuren als spreker ?

Door zijn jarenlange ervaring als topvoetballer én zijn ervaring in diverse leidinggevende functies, geeft Jan presentaties over leiderschap en teamontwikkeling, communicatie en talentherkenning. De titel van zijn presentatie luidt ‘Altijd maar knokken?’, waarbij hij aangeeft hoe je als leidinggevende de energieverslindende onmacht kunt vermijden en om kunt draaien naar een goedlopend team met ideale teamspelers.
Daarnaast geeft Jan ook een voetbaltraining, waarbij onbewuste gedragspatronen, leiderschapsgedrag en de samenwerking binnen een team op een ludieke maar confronterende wijze geanalyseerd worden.

Jan weet het publiek te boeien

Jan zijn presentatie is boeiend en afwisselend. Met een serieus en luchtig betoog wist hij het publiek te boeien en parallellen te leggen met het doel van onze bijeenkomst: Samen Ondernemen!

8.3

Biografie

Jan van Halst is zijn sportieve loopbaan als voetballer begonnen bij FC Utrecht. Vervolgens kwam hij uit voor o.a. FC Twente en Ajax. Als voetballer heeft Jan van Halst een carrière beleefd met hoogte- en dieptepunten. Wie herinnert zich niet de verwijzing bij Ajax naar het tweede elftal? En daarna de terugkomst in het eerste elftal om vervolgens direct de dubbel te winnen (landskampioen en bekerwinst)? Na een carrière van 14 jaar profvoetballer sloot Jan van Halst in 2003 zijn loopbaan af bij Vitesse. Na zijn voetbalcarrière werkte Jan van Halst in diverse leidinggevende functies bij o.a. FC Twente en het internationale sportmarketingbedrijf Lagardère Sports Nederland. Daarnaast toonde hij als analist zijn voetbalkennis bij o.a. Studio Voetbal, RTL Voetbal, Eredivisie Live, Fox Sports en op dit moment is hij één van de vaste analisten bij Ziggo Sport (Premier League, Champions League, La Liga).

Na zijn vertrek bij FC Twente, in de zomer van 2018, is Jan zijn eigen coaching bedrijf begonnen ‘Van Baas naar Coach’ . Als gecertificeerd NLP Practitioner en beïnvloedingspsycholoog (post-HBO) geeft hij trainingen binnen het bedrijfsleven op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. Onderdeel van deze coaching trajecten is een voetbaltraining, waarbij onbewuste gedragspatronen, leiderschapsgedrag en de samenwerking binnen een team op een ludieke maar confronterende wijze geanalyseerd worden.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Landskampioen en de beker met Ajax 2002
  • Analist bij Ziggo Sport 2006 - heden

Boek Jan van Halst nu als spreker

Heb jij interesse om Jan van Halst te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.