Jan Driessen

Jan Driessen

Ondernemer en communicatiespecialist

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Ondernemen
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Sponsorman van het jaar 2009
  • Communicatieman (profit) van het jaar 2009
  • Coq d'Honneur (GVR Gouden reclamehaan) 2011

Over Jan Driessen

Jan Driessen heeft jarenlange ervaring als specialist in de sponsoring, reclame en communicatie. Als voormalig directeur communicatie bij AEGON was Jan Driessen onder andere verantwoordelijk voor succesvolle sponsordeals met onder andere AJAX, de KNSB en KNRB. Sinds 2014 heeft Jan Driessen zijn eigen strategisch communicatie-adviesbureau.

Er is geen sporter die zonder de juiste begeleiding en training ooit kampioen wordt

Waarom Jan Driessen inhuren als spreker ?

Presentaties van Jan Driessen staan garant voor succes. Jan weet het publiek te betrekken met uitspraken en stellingen en zorgt voor een interactieve setting. Jan is als communicatiespecialist en ondernemer inzetbaar voor presentaties, lezingen en dagvoorzitterschappen met onderwerpen zoals bijvoorbeeld sponsoring, reclame, communicatie en ondernemen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jan Driessen begon zijn journalistieke carrière als parlementair verslaggever bij NCRV Hier en Nu radio. Waarna Jan vijf jaar als parlementair verslaggever bij de dagelijkse televisierubriek Den Haag Vandaag actief was. Jan was 15 jaar buitenlandverslaggever en later chef Nieuwsdienst bij KRO's Brandpunt en Netwerk. Tevens had Jan in die tijd een eigen wekelijkse live TV-show: Brandpunt Politiek Café. Jan reisde voor de KRO ruim 9 jaar de wereld over. Versloeg de oorlogen in Joegoslavië, Kosovo, Soedan en Ruanda. Jan interviewde veel wereldleiders, onder andere: Blair, Clinton, Berlusconi, Arafat, Mandela en de Dalai Lama. Na deze periode was Jan bijna 14 jaar lang verantwoordelijk als directeur communicatie bij AEGON. Jan was eindverantwoordelijke voor alle in- en externe communicatie, reclame en sponsoring binnen AEGON. Jan heeft in die bewogen jaren AEGON door heftige publicitaire stormen geleid en samen met zijn afdeling communicatie van AEGON een meer open, eerlijk en verantwoord bedrijf gemaakt. Jan is verantwoordelijk voor onderscheidende, vooroplopende reclamecampagnes en sponsordeals bij onder andere AJAX, KNSB en KNRB. Jan Driessen was daarnaast vanaf september 2008 tot eind 2013 voorzitter van de Bond van Adverteerders (BVA). Naast zijn werkzaamheden bij AEGON was Jan in 2006/2007 ook de campagnestrateeg van Mark Rutte. Jan Driessen heeft sinds 2014 een strategisch en toch ook pragmatisch communicatie-adviesbureau opgericht: Q&A | COMMUNICATIE waar hij helpt om begrijpelijk, relevant en consistent te communiceren.

Boek Jan Driessen nu als spreker

Heb jij interesse om Jan Driessen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!