Jack Plooij

Jack Plooij

Presentator autosport

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Media
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Jack Plooij

Jack Plooij is verslaggever en pitreporter tijdens de Formule 1 op Ziggo Sport. Hij interviewt, presenteert en geeft commentaar tijdens de F1 races met onder andere Lewis Hamilton, Lando Norris en natuurlijk Max Verstappen. Hiernaast is Jack (co-) auteur van verschillende boeken over de Autosport, waaronder zijn nieuwste boek (2020): “Er gebeurt altijd iets in de pits”.

Altijd winnen: alles is een wedstrijd

Waarom Jack Plooij inhuren als spreker ?

Jack verzorgt lezingen en presentaties met spectaculaire beelden achter de schermen van de Formule 1 waarin hij de link legt tussen de Formule 1 en het bedrijfsleven. Het feit dat er maar een beperkt aantal personen over de hele wereld verslag doen vanuit de pits van de Formule 1 maken Jack’s voordrachten, samen met de genoemde exclusieve beelden, uniek. Zeker omdat hij als enige Nederlandse verslaggever de toekomstige wereldkampioen Max Verstappen iedere race voor zijn camera heeft! Na iedere race weer 100% up to date!”

Impressie van deze spreker

Biografie

Tussen 2000 en 2009 presenteerde en verzorgde Jack het commentaar voor verschillende autosportprogramma's van SBS en RTL. Sinds de Formule 1 Grand Prix in Australië 2016 is Jack verslaggever en pitreporter voor Ziggo Sport. Jack is de man die de gladiatoren der Formule 1 aan de tand voelt als ze uit hun auto stappen. Dat levert altijd mooie uitspraken op die de hele wereld overgaan! Zo was Jack de eerste die Max in het Nederlands te woord stond na zijn legendarische overwinning in Spanje in 2016. Samen met zijn collega Olav Mol doet Jack alweer bijna 20 jaar verslag vanaf de mooiste en snelste circuits ter wereld. Vroeger waren het Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en Jos Verstappen die voor zijn microfoon en camera verschenen; nu zijn het dus Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en natuurlijk Max die de goedlachse Amsterdammer te woord staan exclusief voor Ziggo Sport. Daarnaast zijn Olav en Jack samen te zien in het theater met de wervelende F1 Show en hebben ze sinds kort hun eigen merchandise webshop!

Hoogtepunten

  • Presentator Ziggo Sport Formule 1 2016 - heden
  • Formule 1 pitreporter voor SBS en RTL 2000 - 2009
  • Auteur "verhalen uit de pits" en "er gebeurd altijd iets in de pits" 2018 en 2020

Boek Jack Plooij nu als spreker

Heb jij interesse om Jack Plooij te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.