Jack Plooij

Jack Plooij

Presentator autosport

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Media
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Jack Plooij

Jack Plooij is presentator en pitreporter tijdens autosportraces op Ziggo Sport. Na jaren verslag te hebben gedaan vanuit de pitstraat in de Formule 1, staat hij nu voor de camera. Hij interviewt, presenteert en geeft commentaar tijdens de verschillende races met onder andere Max Verstappen. Hiernaast is Jack (co-)auteur van verschillende boeken over de autosport, waaronder F1 2016; Wat een jaar!

Altijd winnen: alles is een wedstrijd

Waarom Jack Plooij inhuren als spreker ?

Jack verzorgt lezingen en presentaties waarin hij de link legt tussen autosport en het bedrijfsleven. Het feit dat er maar 11 personen over de hele wereld verslag doen vanuit de pits van de Formule 1 maken Jack's voordrachten uniek. Zeker omdat hij als enige Nederlandse pitreporter de toekomstige wereldkampioen Max Verstappen iedere race voor zijn camera heeft!

Biografie

Tussen 2000 en 2009 presenteerde en verzorgde Jack het commentaar voor verschillende autosportprogramma's van SBS en RTL. Sinds de Formule 1 Grand Prix in Australië 2016 is Jack presentator en pitreporter voor Ziggo Sport. Jack is de verslaggever die de gladiatoren der Formule 1 aan de tand voelt als ze uit hun auto stappen. Zo was Jack de eerste die Max in het Nederlands te woord stond na zijn legendarische overwinning in Spanje. Deze overwinning wordt ook besproken in het boek ''F1 2016; Wat een jaar!'' waarvan Jack co-auteur is. Samen met zijn collega Olav Mol doet Jack alweer bijna 10 jaar verslag vanaf de mooiste en snelste circuits ter wereld. Vroeger waren het Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en Jos Verstappen die voor zijn microfoon en camera verschenen; nu zijn het dus Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en natuurlijk Max die de goedlachse Amsterdammer te woord staan voor Ziggo Sport. Het boek F1 2017 oorlog op de baan ligt inmiddels in de winkel die Jack samen met Olav heeft geschreven. Daarnaast zijn ze samen te zien in het theater met de F1 Show! Naast zijn werk als pitreporter is Jack tandarts-implantoloog en werkt hij door heel het land in diverse klinieken.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Presentator Ziggo Sport Formule 1 2016 - heden
  • Formule 1 pitreporter voor SBS en RTL 2000 - 2009
  • Co-auteur F1 2016; Wat een jaar! 2016

Boek Jack Plooij nu als spreker

Heb jij interesse om Jack Plooij te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.