Jacco Eltingh

Jacco Eltingh

Voormalig tennisser, technisch directeur KNLTB en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Innovatie
  • Samenwerken
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • 44 keer winst van ATP toernooien dubbelspel 1991 - 1998
  • Tweevoudig Wereldkampioen dubbelspel 1993 en 1998
  • 6 Grand Slam titels dubbelspel 1994 - 1998

Over Jacco Eltingh

Jacco Eltingh is een allrounder met een prachtige sportcarrière achter de rug. Zo won hij maar liefst zes Grand Slam titels in het dubbelspel en werd hij twee keer wereldkampioen. Momenteel is hij technisch directeur bij de KNLTB.

Waarom Jacco Eltingh inhuren als spreker ?

Jacco Eltingh, eigenaar van meerdere ondernemingen, vertelt over de basis van succesvol samenwerken, de overeenkomsten tussen sport en het bedrijfsleven en hoe je als ondernemer, manager of medewerker het verschil kunt maken. Jacco weet zich als geen ander in te leven in de ondernemende wereld. Hoe haal je het maximale uit jezelf? Hoe presteer je als team optimaal? Wat is het belang van netwerken? Alle vragen over privé en sportleven worden hierin behandeld. Daarnaast is Jacco een uitstekende scherpe dagvoorzitter. Jacco is ook samen met zijn voormalig succesvol dubbelpartner Paul Haarhuis of zijn voormalig succesvol coach Alex Reijnders beschikbaar.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jacco Eltingh behaalde samen met Paul Haarhuis grote successen in het dubbelspel. Ze werden twee keer wereldkampioen en wonnen alle Grand Slam-toernooien minimaal één keer. In de jaren negentig vormden ze, samen met Richard Krajicek en Jan Siemerink, de gouden generatie van het Nederlandse tennis. Midden jaren negentig stond Jacco Eltingh in de top twintig van de wereldranglijst enkelspel en versloeg hij regelmatig grote kampioenen als André Agassi, Pete Sampras en Ivan Lendl. Als kersvers wereldkampioen en nummer één van de wereld in het dubbelspel stopte Jacco in 1998 als professioneel tennisser. Samen met Paul Haarhuis runt hij tegenwoordig zijn eigen bedrijf. Jaarlijks organiseren ze, vaak samen met voormalig coach Alex Reijnders, vele tennisclinics voor verenigingen en bedrijven en de Tennis Classics. Daarin nemen oud-wereldtoppers, zoals John McEnroe, Richard Krajicek en Henri Leconte het tegen elkaar op. Daarnaast is Jacco Eltingh vaste commentaar/presentator van diverse tennistoernooien waaronder Wimbledon. Op dit moment is Jacco technisch directeur bij de KNLTB.

Jacco Eltingh is zeer toegangkelijk!

Jacco Eltingh heeft er een dag voor ons van gemaakt die we niet snel zullen vergeten. Jacco was informeel , gaf goede motivaties en was zeer open! Wij hopen elkaar nog eens te treffen. - Sanne

8.8

Boek Jacco Eltingh nu als spreker

Heb jij interesse om Jacco Eltingh te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!