Jaap Stalenburg

Jaap Stalenburg

Sportschrijver, tv-maker en sportstrateeg

De kracht van deze spreker
  • Temperamentvol
  • Interactief
  • Media
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Freelance blogger voor SportNext Sinds 2014
  • Sportjournalist voor onder andere Helden, SportNext, Radio 1 en BNR Sinds 2017
  • Gastdocent media en communicatie Sinds 2017

Over Jaap Stalenburg

De wereld is mega aan het veranderen en daarbij wil Jaap Stalenburg in de frontlinie staan. Als journalist, columnist en strateeg houd hij zich bezig met de grote veranderingen in de sport en media. Jaap spreekt daarover in de vorm van gastcolleges op onder andere Nyenrode University en Johan Cruyff University, in columns voor SportNext en op radio (BNR en Radio 1) en TV. Hij staat voor energie en duidelijkheid en doet niet aan polderen. Zijn zachte kant toont hij in menselijke verhalen met topsporters in onder meer Helden Magazine en WielerRevue. Jaap is maatschappelijk en politiek geëngageerd en kan maatschappelijke ontwikkelingen in een vloeiende beweging aan sport koppelen.

Stilstand is 100 jaar achteruitgang

Waarom Jaap Stalenburg inhuren als spreker ?

Jaap is inzetbaar als kritish of empatisch interviewer, dagvoorzitter of prikkelend spreker. Jaap daagt uit en zorgt voor scherpte in een gesprek of discussie.

Impressie van deze spreker

Biografie

Jaap Stalenburg is bij de Telegraaf in 1979 als jong leerling-journalist begonnen. Na een half jaar werd hij “weggekocht” door de voormalige publieke omroep Veronica om daar met anderen een journalistieke afdeling op te zetten. Jaap leerde het radio/tv vak van grootheden als Koos Postema, Jaap van Meekeren, Ruud Hendriks en Joop Daalmeier. Jaap deed in 1988 vanuit de USA de presidentsverkiezingen, maar was ook voetbalcommentator bij NOS Langs de Lijn en verslaggever bij de Olympische Spelen. In 1989 was hij betrokken bij de start van RTL Veronique, het latere RTL4. Daar was hij betrokken was bij de opstart van diverse tv programma’s en verslaggever/eindredacteur opdrachten. In 2000 werkte hij een jaar als hoofdredacteur ad interim bij de Limburgse regionale omroep L1. In augustus 2000 trad Jaap in dienst bij TVM verzekeringen als manager communicatie, waarmee hij niet alleen sportief aan de weg timmerden maar ook met innovatieve communicatie. Hiermee won het bedrijf in 2014 zelfs een oeuvreprijs bij de jaarlijkse Sponsor-Ring-uitreiking. Sinds 1 januari 2018 werkt Jaap Stalenburg als 'ZZP duizendpoot' in journalistiek, sport en communicatie en is hij vooral bezig met het ontdekken van nieuwe ontwikkelingen en het maken van mooie interviews.

Boek Jaap Stalenburg nu als spreker

Heb jij interesse om Jaap Stalenburg te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!