Ireen Wüst

Ireen Wüst

Meervoudig Olympisch kampioene schaatsen

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zes keer Olympisch kampioen 2006, 2010, 2014, 2018 en 2022
  • Succesvolste Nederlandse Olympiër in de geschiedenis 2006 - heden
  • Meervoudig Wereldkampioen allround 2007, 2011, 2012, 2013 en 2014, 2017, 2020

Over Ireen Wüst

Ireen Wüst koppelt talent aan doorzettingsvermogen. Al op jonge leeftijd wist ze op de juiste momenten boven zichzelf uit te stijgen. Ze won in totaal zes keer Olympisch Goud en werd meervoudig Europees- en Wereldkampioene Allround. Wüst is met zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen olympische medailles de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit.

Hard trainen betekent ook goed herstellen en eten!

Waarom Ireen Wüst inhuren als spreker ?

Ireen Wüst is beschikbaar voor het geven van een lezing, waarbij ze openhartig vertelt over haar carrière. De ups & downs, de weg naar succes, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Daarnaast geeft ze op enthousiaste wijze schaatsclinics.

Impressie van deze spreker

Biografie

Het Nederlandse publiek maakte voor het eerst kennis met Ireen Wüst in het seizoen 2004/2005. Op 18-jarige leeftijd debuteerde de in Brabant geboren Wüst op het Nederlands Kampioenschap Allround met een derde plaats. In het seizoen daaropvolgend maakte Ireen Wüst samen met Sven Kramer de overstap van Jong Oranje naar de commerciële schaatsploeg van TVM. Ireen Wüst kende een stormachtige ontwikkeling. Ondanks haar jonge leeftijd staat ze al jaren aan de internationale top. Op 19 jarige leeftijd werd ze Olympisch Kampioene op de 3.000 meter. Daarna volgde vele Nederlandse, Europese en Wereldtitels. Na een moeizaam seizoen in 2008/2009 waar ze overtraind raakte, kwam ze in 2009/2010 ijzersterk terug door haar tweede Olympische titel te behalen op de 1.500 meter in Vancouver. Tijdens de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji behaalde Ireen twee keer een Gouden medaille: op de 3000 m en de ploegenachtervolging. Ook behaalde ze drie Zilveren medailles op de 1000 m, 1500 m en 5000 m. Ze is met acht Olympische medailles de succesvolste Nederlandse sportvrouw uit de geschiedenis. In mei 2014 neemt Ireen Wüst afscheid van de succesvolle schaatsploeg TVM en sluit aan bij Team Continu van schaatscoaches Marianne Timmer en Gianni Romme waar zij bijna een jaar mee heeft samengewerkt. In april 2015 start Ireen Wüst haar eigen schaatsploeg Team4Gold een naam die eind december 2015 veranderd in Justlease.nl. Ook dit bleek weer een succesvol traject, want voor de vierde Olympische Spelen op een rij behaalde Ireen goud en won ze daarnaast ook nog twee zilveren medailles. In 2020 won ze voor de vijfde keer de 1500 meter op het WK in Salt Lake City en voor de zevende keer het WK allround. Momenteel is Ireen actief voor Team Reggeborgh. Op haar laatste Olympische Spelen Peking 2022 heeft Ireen Wüst historie geschreven met goud op de 1500 meter, in een olympisch record won ze deze afstand en pakte hiermee haar vijfde olympische titel op rij. Ze is hiermee de enige sporter die vijf Winterspelen op rij een olympische titel heeft veroverd. Samen met Irene Schouten, Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud won ze in Beijing brons op de ploegenachtervolging. Ireen is sinds 2022 werkzaam als topsportmentor bij TalentNED, waar ze samenwerkt met haar voormalig coach Gerard Kemkers. 

Boek Ireen Wüst nu als spreker

Heb jij interesse om Ireen Wüst te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.