Ilse Paulis

Ilse Paulis

Olympisch Kampioen roeien lichte dubbeltwee

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands

Over Ilse Paulis

Tijdens de Olympische Spelen in 2016 werd het grote publiek in Nederland bekend met Ilse Paulis. Samen met haar roeipartner Maaike Head werd ze Olympisch kampioen.

Zonder tegenwind gaat de vlieger niet op

Waarom Ilse Paulis inhuren als spreker ?

De weg naar Olympisch goud is geen eenvoudige. Samen met Maaike Head verteld ze over hun Olympische missie en de hobbels die ze onderweg naar Rio moesten nemen. Het doorzetten en stoicijns vasthouden aan hun gemaakte plan was daarin essentieel. Het vertrouwen in het team was altijd groot, wat ze onderweg ook tegenkwamen. Maar, wat maakt een team sterk? Hoe haal je het beste uit jezelf, én uit iemand anders?

Biografie

Ilse Paulis werd op negenjarige leeftijd voor het eerst in een boot gezet, en was meteen verkocht. Sporten op het water en de fijne balans tussen fysiek en techniek, trokken haar vanaf het begin aan. Na een glansrijke juniorencarrière, startte zij in 2012 met haar studie medicijnen in Amsterdam. Ook bij haar nieuwe vereniging  A.S.R. Nereus, bleef Ilse succesvol. In 2014 won ze op het wereldkampioenschap onder 23 jaar goud in de lichte skiff (eenmansboot). Na deze titel mocht ze een maand later aan de slag op het wereldkampioenschap in Amsterdam. Hier won zij, samen met haar huidige roeipartner Maaike Head, de wereldtitel in de lichte dubbelvier met een recordtijd. Bondscoach Josy Verdonkschot had veel vertrouwen in de samenwerking tussen Ilse en Maaike en besloot ze samen te voegen in de lichte dubbeltwee. Op het WK in 2015 -  de directe kwalificatie voor de Spelen -  loopt het mis. Het duo strandde in de kwartfinales, en weet zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Een teleurstelling, maar van de droom en het vertrouwen opgeven was geen sprake. Ze besluiten alles op alles te zetten, om alsnog naar Rio te mogen. Het doorzettingsvermogen betaalde zich uit in 2016. Op het EK en tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi wonnen ze goud. Ook bij de wereldbekerwedstrijd in Poznan wonnen ze het goud met een nieuw wereldrecord.  De bekroning op hun samenwerking kwam tijdens de Olympische Spelen. Op 12 augustus maakte Ilse samen met Maaike de rol als topfavorieten waar. Vol overtuiging winnen zij olympisch goud.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen dubbel vier (lichte klasse) 2014
  • Olympisch Kampioen lichte dubbeltwee met Maaike Head 2016
  • Europees kampioen lichte dubbeltwee met Maaike Head 2016

Boek Ilse Paulis nu als spreker

Heb jij interesse om Ilse Paulis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.