Henk Lubberding

Henk Lubberding

Voormalig wielrenner

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Doorzettingsvermogen
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Etappewinst in de Tour de France 1978, 1980 en 1983
  • Twee keer Nederlands kampioen 1978 en 1979
  • Tweede tijdens de Amstel Gold Race 1978

Over Henk Lubberding

Henk Lubberding werd in 1977 profwielrenner en staat vooral bekend om zijn rol als meesterknecht. Deze rol heeft hij heel zijn carrière uitgevoerd bij de ploeg van Peter Post (TI-Raleigh). Naast zijn status als meesterknecht heeft Lubberding zelf ook successen behaald. Zo is hij drie keer in de top tien van de Tour de France geëindigd. Verder is Lubberding in 1978 en 1979 Nederlands kampioen geweest. Lubberding is vooral te typeren al een renner die ‘de race kon lezen’.

Blijf jezelf er zijn al andere genoeg

Waarom Henk Lubberding inhuren als spreker ?

Henk Lubberding staat bekend om zijn rol als meesterknecht en hij is er dan ook van overtuigd dat overwinningen samen worden behaald. Het is altijd een teamprestatie en hierdoor zullen zijn presentaties in het teken staan van teambuiling, samenwerken, doorzettingsvermogen en het bereiken van doelen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Henk Lubberding wordt in 1954 geboren in Voorst en is vanaf het begin van leven al verknocht aan wielrennen. Tijdens zijn profcarrière heeft hij altijd voor de ploeg van Peter Post TI - Raleigh gereden. Binnen deze ploeg heeft hij verschillende rollen vervult en Lubberding is vooral bekend geworden om het eind van zijn carrière waarin hij zijn rol als meesterknecht uitstekend heeft uitgevoerd. Zijn specialiteit is het begeleiden van andere naar de overwinning. Zo was hij meesterknecht van Joop Zoetemelk, Jan Raas en Gerrie Knetemann. Lubberding behaalde echter zijn individuele successen in zijn eerste jaren als prof. Zo heeft hij drie etappeoverwinningen in de Tour de France, werd hij twee keer Nederlands kampioen en heeft hij Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Na zijn actieve carrière gaat hij aan de slag als wielreninstructeur en geeft hij adviezen aan bedrijven.

Boek Henk Lubberding nu als spreker