Henk Grol

Henk Grol

Olympisch judoka

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Krachtig
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Henk Grol

Henk Grol is het boegbeeld van het Nederlandse judo mannen. Met twee bronzen medailles op de Olympische Spelen in 2012 en één zilveren medaille was hij erg succesvol. Zijn doel was om tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro een gouden medaille te behalen. Helaas werd Henk in de voorrondes al uitgeschakeld. Na een periode van twijfel om door te gaan besloot hij in november 2016 om toch nog door te gaan met judo. Henk wint begin februari 2020 goud in het zwaargewicht bij het Grand Slam-toernooi in Parijs. Grol won het toernooi al eerder in 2011 in de sterkste klasse tot 100 kilogram.

Talent is een handvol niks

Waarom Henk Grol inhuren als spreker ?

Henk Grol is inzetbaar voor clinics, demonstraties en openingen over de volgende thema`s presteren (onder druk), doelen stellen, doorzettingsvermogen en grenzen verleggen.

Biografie

Henk Grol begint op vijfjarige leeftijd met judoën bij JV Veendam. Al snel werd zichtbaar dat Henk een groot talent is en stapte hij over naar Judo Groningen. Hier behaalde Henk zijn eerste nationale successen in de jeugd onder zeventien en twintig jaar. Op 17- jarige leeftijd besluit Henk over te stappen naar judo vereniging Kenamju in Haarlem. Deze stap veroorzaakte een stroomversnelling in Henk zijn carrière. In 2007 maakt Henk de keuze om een klassegewicht hoger te gaan judoën namelijk tot 100 kg. Deze klasse paste veel beter bij Henk waarna hij al meteen verschillende toernooien op zijn naam schrijft met als hoogtepunt goud op het EK in Lissabon. Vanaf dit moment hoort Henk bij de absolute wereldtop en behaalt hij tweemaal brons op de Olympische Spelen en tweemaal zilver bij het WK. Zijn doel was om tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro een gouden medaille te behalen. Helaas werd Henk in de voorrondes al uitgeschakeld. Na een periode van twijfel om door te gaan besloot hij in november 2016 om toch nog door te gaan met judo en richt hij zich nu op kwalificatie van de Olympische Spelen van Tokio 2020. De winst van goud in Parijs tijdens het Grand Slam-toernooi is een belangrijke stap richting Olympische deelname.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Olympisch Brons Spelen Bejing en Londen 2008 en 2012
  • Meervoudig Grandprix winnaar in Amsterdam, Abu Dahbi en Baku 2011
  • Meervoudig Grandslam winnaar in Parijs en Rotterdam 2011

Boek Henk Grol nu als spreker