Henk Groener

Henk Groener

Voormalig handbal bondscoach Nederlandse vrouwen

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Innovatie
  • Communicatie
Talen:
  • Nederlands

Over Henk Groener

Henk Groener is voormalig coach van het nationale dames handbalteam. Met dit team behaalde hij voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands handbal de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Verder is  Henk Groener actief geweest als commercieel manager van een Bundesligaclub en geeft hij trainingen over onderwerpen als bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling.

Waarom Henk Groener inhuren als spreker ?

Henk Groener is inzetbaar en ervaren als spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en teambuilding. Dit doet hij voor zowel topsporters als bedrijven. In een interactieve sessie laat hij het verschil zien tussen individueel belang vs teambelang.

Biografie

Na zijn succesvolle carrière als handballer waarin hij 208 interlands mocht spelen, besluit Henk in 2002 om trainer te worden van het Nederlands herenteam. Deze taak heeft hij uitgevoerd tot 2006, daarna is hij in 2009 overgestapt naar het Nederlands damesteam. Met dit team behaalde hij grote successen. Onder zijn leiding plaatsten zij zich namelijk voor de EK’s in 2010 en 2014 en de WK’s in 2011, 2013 en 2015. In dit laatste jaar behaalt het team zelfs de zilveren medaille. In de finale verloren zij van Noorwegen. Door deze finaleplaats plaatste het team zich voor het Olympisch kwalificatietoernooi in Frankrijk in maart 2016. Door drie overwinningen, waaronder de wedstrijd tegen Frankrijk wisten zij zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in de zomer van 2016. Daar werd een 4de plaats behaald. Naast zijn carrière als handballer en trainer is Henk actief geweest als commercieel manager van een eerste Bundesliga club en is Henk sinds 2007 actief bij de Johan Cruyff Academy waar hij kerndocent is in het door hem ontworpen Master in Coaching programma. Daarnaast geeft Henk trainingen in communicatie, persoonlijke – en teamontwikkeling en samenwerken aan topsporters en bedrijven.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Zilveren medaille EK onder 19 2011
  • Zilveren medaille WK 2015
  • Eerste deelname ooit en 4de plaats op Olympische Speken in Rio de Janeiro 2016

Boek Henk Groener nu als spreker

Heb jij interesse om Henk Groener te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.