Henk Gemser

Henk Gemser

Voormalig schaatscoach

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Innovatie
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • De zwaarste editie van de Elfstedentocht ooit uitgereden 1963
  • Coach van o.a. Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Ids Postma 1998
  • Chef de Mission tijdens Olympische Winterspelen in Vancouver 2010

Over Henk Gemser

Henk Gemser was één van de weinige schaatsers die in 1963 de legendarische Elfstedentocht uit reed. Later werd Henk schaatscoach waar hij o.a. met Rintje Ritsma en Gianni Romme grote successen boekten. Henk presenteert graag over de parallellen tussen de sport en het bedrijfsleven.

Je kunt meer dan je denkt

Waarom Henk Gemser inhuren als spreker ?

Door zijn vele ervaringen is hij een boeiende spreker die goed kan presenteren over onderwerpen als het opleiden van talent, motivatie en ambitie.

Impressie van deze spreker

Biografie

In zijn actieve sportcarrière was Henk Gemser een allround-sportman, die in vele sporten thuis was. Zo heerste hij in het schaatsen op de korte baan en leverde hij diverse prestaties in de atletiek-, zwem- en wielersport. In 1963 reed hij als een van de weinige schaatsers de legendarische Elfstedentocht van dat jaar uit. Henk Gemser studeerde na zijn sportcarrière aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Jarenlang was hij als schaatscoach in dienst bij de KNSB. Hij heeft alle typen schaatsers gecoacht, van sprinters tot allrounders en middenafstand schaatsers. Zo begeleidde Henk Gemser wereldtoppers als Rintje Ritsma, Falco Zandstra en Ids Postma. Zijn werkzaamheden als coach bleven niet onverdienstelijk. Zo wist hij 12 Wereldkampioenen, 4 Europese kampioenen en 9 Olympische kampioenen groot te brengen. Henk Gemser heeft zijn hoogtepunten meegemaakt met sporters die tegenslag ondervonden en onder zijn leiding weer opkrabbelden om tenslotte een overwinning op henzelf te behalen. Tegenwoordig is Henk Gemser actief als bestuurder bij het NOC*NSF sectie Topsport. Vanaf oktober 2008 verving hij Charles van Commenée als Chef de Mission van de Nederlandse ploeg waar hij de Nederlandse ploeg tijdens de Olympische Spelen 2010 in Vancouver naar meerdere medailles leidde. Henk Gemser was ook actief als coach/trainer van verschillende actieve schaatsers. Tevens geeft Henk regelmatig commentaar bij de wedstrijden rondom het schaatsen bij de NOS.

Boek Henk Gemser nu als spreker