Heleen Schenk

Heleen Schenk

Nederlands kampioen Survivalrun, Adventure Race en bewegingswetenschapper

De kracht van deze spreker
  • Enthousiast
  • Inspirerend
  • Gezondheid & Geluk
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Nederlands Kampioen Survival 2014-2015
  • Nederlands Kampioen Adventure Racen mix 2016

Over Heleen Schenk

De missie van Heleen is zoveel mogelijk mensen gezond en gelukkig! Deze voormalig Nederlandse Kampioen Survivalrun & Adventure racen ronde in 2009 haar studie bewegingswetenschappen af, waarbij ze ondergedompeld werd in de wereld van beweging en gezonde voeding. Er volgde dan ook diverse banen in de sportsector. In 2016 nam haar leven plots een andere wending. Tot dan was ze druk geweest met werk, uitjes, trainen en vooral overal te presteren. De achtbaan waarin ze in zat, kwam met een ruk tot stilstand. In deze fase kwam ze erachter dat naast beweging en voeding, mindset en ontspanning ook twee cruciale pijlers zijn om fysiek en mentaal te kunnen blijven presteren. Heleen doorbrak diverse oude gewoontes en veranderde van een ‘prestatiejunk’ in een ‘stille genieter’.  Met haar kennis, ervaring en enthousiasme inspireert Heleen graag meer mensen om bewust te kiezen voor een gezond en gelukkig leven.

Mindset, habits and routines are the building blocks for your health and happiness

Waarom Heleen Schenk inhuren als spreker ?

Heleen Schenk geeft presentaties en interactieve workshops over gewoontes, energiemanagement, time-management, voeding, beweging en geluk. Heleen maakt gebruik van veel actieve opdrachten en na een presentatie of workshop gaan de deelnemers vol energie met direct toe te passen tips naar huis.
In haar presentaties beantwoordt Heleen onder andere vragen als, waarom kiezen we nu altijd voor die lekkere koeken en laten we de appels staan? Hoe worden je goede voornemens dit keer wél een succes? Hoe houd ik mijn innerlijke batterij vol? En hoe bereik ik meer, in minder tijd?

Impressie van deze spreker

Biografie

Heleen is geboren op 19 maart 1987 in Roosendaal en Nispen. In 2009 ronde zij haar studie bewegingswetenschappen af aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna werkte ze bij het Ministerie van Defensie als sportinstructeur, om zich helemaal te kunnen richten op het Survivallen en Adventure Racen. Dit wierp zijn vruchten af, in 2014 en 2015 mocht Heleen zich Nederlands Kampioen Survival noemen en in 2016 werd zij samen met haar vriend Nederlands Kampioen Adventure Race in de mix klasse. In 2013 vond ze het tijd worden om haar kennis door te geven aan studenten en een baan op Fontys Sporthogeschool volgde. Sinds oktober 2016 is ze trotse eigenaar van Happy Healthy Studio en werkt ze als vitaliteitscoach, spreker, workshoptrainer en blogger voor diverse partijen. Hierbij inspireert ze de mensen om bewust te kiezen voor een leven waarin zij gezond en gelukkig zijn!

Boek Heleen Schenk nu als spreker

Heb jij interesse om Heleen Schenk te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal