Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

Voormalig keeper van PSV en Nederland

De kracht van deze spreker
  • Zakelijk
  • Interactie
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Hans van Breukelen

Hans van Breukelen was in de jaren ’80 en ’90 Nederlands beste keeper. Met PSV won hij in 1988 de Europa Cup 1 en met het Nederlands Elftal het Europees Kampioenschap. In gastpresentaties en lezingen vertelt hij met veel passie en energie over zijn ervaringen als sporter, bestuurder en adviseur.

Het individueel belang gaat altijd boven het teambelang

Waarom Hans van Breukelen inhuren als spreker ?

Voorbeelden van zijn inspirerende en enthousiaste presentaties zijn 'De kracht van het individu, maar de macht van het collectief' en 'De zeven eigenschappen van succes'. Daarnaast richt Hans zich sinds kort op 'Maak je comeback'. Zowel aan de hand van een presentatie of interactieve workshop betrekt hij het publiek bij zijn presentaties en probeert ze te prikkelen.

Op maat gemaakt

Tijdens de 'conferentie samenwerken en control' hebben we Hans als hoofdspreker gehad. In de voorbereiding werd al duidelijk dat hij dit net zo professioneel aanpakt als zijn loopbaan als top doelman. In een paar gesprekken maakte hij zich de materie en aangeleverde informatie goed eigen, waardoor zijn presentatie toegesneden werd op de organisatie en de ontwikkelingen die spelen. - WHY Enterprises

8.2

Biografie

Voormalig onderwijzer Hans van Breukelen was als keeper een belangrijke schakel in veel overwinningen van zijn teams. Hij werd wereldberoemd als penaltykiller, waarvan de meest spraakmakende de stop is in de finale van het EK in 1988 tegen Rusland. Hans beleefde in dat jaar grote successen. Met PSV won hij de Europa Cup 1 (tegenwoordig Champions League) en het Europees Kampioenschap met Nederland.

Na zijn actieve carrière heeft Hans diverse functies in het bedrijfsleven gehad en was hij technisch directeur bij FC Utrecht. Hans is sinds 2000 zelfstandig ondernemer van HvB Management en is hij directeur van de Stichting Sports & Technology. Ook schreef hij een biografie en gaf hij managementtrainingen. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma 'Sportmonologen' waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Hans is in staat zijn persoonlijke en teamsuccessen te vertalen naar mensen en organisaties. Hij gelooft heilig in het betrekken van mensen bij oplossingen; 'Mensen weten precies wat er nodig is om doelstellingen te realiseren'. Maak gebruik van die kennis en coördineer die meningen. Draagvlak en betrokkenheid zijn de basis van succes in organisaties'. Sinds 1 juli 2016 was Hans technisch directeur bij de KNVB. Na een roerige periode besloot hij per 1 augustus 2017 te stoppen. Vervolgens werkte Hans aan een sterke versie van zichzelf en schreef hij een boek samen met Benno Diederiks genaamd 'Maak je comeback'. Onlangs heeft hij een nieuw boek uitgebracht die hij ook samen met Benno Diederiks heeft geschreven, namelijk 'Mentale Innovatie'.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Meervoudig Landskampioen met PSV 1986, 1987, 1988, 1989, 1991 en 1993
  • Europees Kampioen met het Nederlands Elftal 1988
  • Winnaar Europa Cup 1 met PSV 1988

Boek Hans van Breukelen nu als spreker

Heb jij interesse om Hans van Breukelen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.