Hans Nieuwenburg

Hans Nieuwenburg

Manager van de Nederlandse waterpolomannen en persvoorlichter TeamNL

Hans Nieuwenburg
De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Humor
Talen:
  • Nederlands

Over Hans Nieuwenburg

Met zijn presentatie ‘Volg je droom’ vertelt oud-waterpolo-international en tweevoudig Olympiër Hans Nieuwenburg waarom hij met Robin van Galen en het Nederlands mannenwaterpoloteam aan een reis is begonnen richting de Olympische Spelen van Tokio 2020. Een verhaal over doelen stellen, focus, teamwork, vallen, opstaan en weer doorgaan. Hans vertelt met humor, zelfspot en passie, ondersteund door mooie beelden van verschillende sporten.

 

De hoogste toppen bestaan alleen maar bij de gratie van de diepste dalen… Volg je droom!

Waarom Hans Nieuwenburg inhuren als spreker?

'Volg je droom' - een minicursus omgaan met tegenslag - is bij uitstek geschikt als aftrap, intermezzo of afsluiting van een personeelsactiviteit of een zakelijke bijeenkomst met klanten/relaties. Maar ook voor een trainingsdag voor uw medewerkers, management- of directieteam of als luchtig onderdeel van een seminar of congres. Na deze presentatie zult u ongetwijfeld geïnspireerd raken om - zowel in uw werk als privéleven uw eigen dromen proberen te realiseren. In zijn presentaties vertelt Hans over focus op doelgericht (samen)werken, teamwork, leiderschap met passie en plezier, omgaan met tegenslag of persoonlijke ontwikkeling. Tevens geeft Hans ook workshops en complete ‘heidagen’, met topsport en Olympische Spelen als bron van inspiratie. Daarnaast is Hans ook gecertificeerd Profile Dynamics trainer, hierbij focust hij zich op de persoonlijke ontwikkeling en de teamoptimalisatie.

Hans Nieuwenburg brengt zijn verhaal met veel humor en zelfspot!

Met een frisse, sportieve blik en de nodige zelfspot presenteert Hans Nieuwenburg. De ambitieuze drive van een sportman heeft hij overgebracht op de medewerkers van de corporatie die aan de slag gaan met een Ondernemingsplan!

8.8

Biografie

Toen Hans Nieuwenburg acht jaar was droomde hij ervan ooit een keer Olympisch kampioen waterpolo te worden. De geboren Koudekerker kwam behoorlijk ver en bereikte ook daadwerkelijk twee keer de Olympische Spelen. Maar na de 10e plaats in Atlanta in 1996 beëindigde Hans zijn interlandcarrière. Hij was jaloers op de volleybalmannen en voelde zich jarenlang een 'loser' omdat hij géén goud had gewonnen... Dat gevoel raakte hij pas twaalf jaar later kwijt in Peking. Toen was hij er als persvoorlichter van het Nederlands Olympisch Team getuige van hoe 'zijn' waterpolodames lieten zien dat dromen wel degelijk uit kunnen komen. Sindsdien is Hans een man met een missie. Hij gelooft er heilig in dat ook de Nederlandse waterpoloheren een keer Olympisch goud kunnen winnen en wil daar samen met Robin van Galen, coach van de gouden vrouwen in 2008, een fundament voor leggen.

Met zijn eigen businessplan 'de 5 ringen' als leidraad, vertaalt Hans metaforen van de topsport en de reis van het Nederlands waterpoloteam op weg naar de Spelen van Tokio 2020 spelenderwijs naar het bedrijfsleven, het onderwijs, de wetenschap, de overheid of andere sectoren. Naast zijn werk als manager van de waterpolo mannen is Hans ook actief als persvoorlichter voor het NOC*NSF tijdens de Olympische Spelen van 2008, 2012, 2016 en 2018.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Kwalificatie voor Olympische Spelen (als speler) 1992 en 1996
  • Persvoorlichter NOC*NSF 2008, 2012, 2016 en 2018
  • Gecertificeerd Profile Dynamics trainer

Boek Hans Nieuwenburg nu als spreker

Heb jij interesse om Hans Nieuwenburg te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.