Hans Böhm

Hans Böhm

Schaker, presentator en schrijver

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Internationaal
  • Creatief
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Officiële toekenning van de titel; International Meester 1975
  • Wereldrecord Simultaanschaken, 560 tegenstanders 1988
  • Ridder in de Orde van Oranje Nassau 2013

Over Hans Böhm

Hans Böhm is veelzijdig. Zijn carrière startte als schaakgrootmeester en hij ontwikkelde zich tot presentator, commentator en auteur. Tevens startte Hans zijn eigen communicatie bureau; Bohms Communications B.V.

Je kunt meer dan je denkt

Waarom Hans Böhm inhuren als spreker ?

Hans Böhm is dankzij zijn veelzijdigheid, zijn jarenlange ervaring en zijn strategisch inzicht een graag geziene gast als presentator en discussievoorzitter bij bijeenkomsten.

Impressie van deze spreker

Biografie

Hans Böhm is een boegbeeld van de Nederlandse schaakwereld. De in Rotterdam geboren Hans Böhm draagt de titel internationale schaakmeester. Tijdens zijn 15-jarige carrière als professioneel schaker is hij in vele landen geweest en heeft hij vele culturen gezien. Tijdens toernooien deed Hans Böhm verslag voor de radio en televisie en schreef hij voor de krant, aanvankelijk over de schaaksport maar al snel breidden de onderwerpen zich uit. Door zijn brede interesse heeft hij zich na zijn carrière als schaker verder toegelegd op de journalistiek. Hij schreef tientallen schaakboeken. Tevens ontving hij de Euwe-ring, een onderscheiding voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de promotie van de schaaksport in Nederland. Veel nationale bekendheid verwierf Hans Böhm als panellid van het satirische consumententelevisie programma ‘Ook dat Nog’, waar hij tien jaren aan meewerkte en waarin zo’n 2000 consumentenproblemen uitgebreid werden doorgelicht. Hans Böhm heeft echter nooit de liefde voor de schaaksport verloren en geeft hedendaags nog vele schaakdemonstraties, zoals simultaanseances, waarbij hij het in zijn eentje opneemt tegen meerdere (maximaal 30) tegenstanders tegelijk. Tevens is Hans schrijver van zo een twintig schaakboeken.In 2013 wordt Hans beloond voor zijn tomeloze inzet in de schaaksport en ontvangt hij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op dit moment is Hans nog presentator voor Studio Sport bij verschillende evenementen, is hij grootaandeelhouder bij zijn eigen bedrijf Bohm Communications B.V. en spreekt hij een wekelijkse column in voor het KRO actualiteiten-programma 'Goedemorgen Nederland'.

Boek Hans Böhm nu als spreker