Gregory Sedoc

Gregory Sedoc

Voormalig Olympisch atleet & analist NOS

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Communicatie
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Vijfvoudig Nederlands kampioen 110 meter horden 2002 - 2015
  • Europees kampioen 60 meter horden 2007
  • Nederlands recordhouder 60 meter horden 2009

Over Gregory Sedoc

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 op homeground, in het Olympisch Stadion.

Succes isn't always about greatness, it's about consistence

Waarom Gregory Sedoc inhuren als spreker ?

Gregory Sedoc was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. Daarnaast is hij inzetbaar voor clinics waarin vitaliteit een centrale rol speelt. Vooral het geven van (hardloop)clinics aan verschillende doelgroepen is een kwaliteit waar Gregory zich de laatste jaren sterk in heeft gespecialiseerd: hij weet de deelnemers áltijd en héél goed te motiveren en enthousiasmeren. Benieuwd wat Gregory Sedoc kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Impressie van deze spreker

Biografie

Gregory Sedoc groeide op in Amsterdam en trainde al op zijn zesde bij atletiekvereniging AAC in de hoofdstad. Als atleet behaalde hij in totaal dertien medailles op NK’s, zette een Nederlands record neer en werd bovendien Europees kampioen op de 60 meter horden. In de jaren die volgden, nam Gregory driemaal deel aan de Olympische Spelen, wist hij geen prestigieuze prijzen te winnen, maar deed een schat aan ervaring op. Naast de topsport heeft de atleet zich altijd bezig gehouden met het opbouwen van een maatschappelijke carrière. Zo was hij lange tijd onderdeeldeel van de Defensie Topsport Selectie. Toen deze werd opgeheven solliciteerde Gregory met succes bij de Politie, waar hij sinds 2013 werkzaam is. De ondernemende topsporter startte bovendien zijn eigen bedrijf. In 2018 heeft Gregory aan het tv-programma Expeditie Robinson deelgenomen. In zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc dat in 2019 te zien was, nam hij de kijker mee in de wereld van onderzoek naar de technieken die het inzamelen en gebruiken van data in de sport mogelijk maken. Hij presenteerde het tv-programma Knappe Koppen en maakte voor AVRO/Tros vijf portretten voor het programma ‘Helden van de Invictus Games’, waarvan hij in april 2022 als toernooidirecteur fungeert.

Wat een inspirerend en interactieve sessie van Gregory Sedoc!

Gregory Sedoc heeft ons MT en DT op indrukwekkende en persoonlijke wijze meegenomen in zijn beleving, verhaal, motivatie en topsportcarriere. Voor ons was het een inspirerende sessie!

8.8

Boek Gregory Sedoc nu als spreker