Gregory Sedoc

Gregory Sedoc

Voormalig atleet & analist NOS

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Communicatie
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Gregory Sedoc

De geboren Amsterdammer Gregory Sedoc behaalde uitstekende prestaties in de internationale atletiekwereld en baarde daarnaast opzien door een goede functie te bekleden bij de Nederlandse Defensie. Op dit moment is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, omgang met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. Daarnaast is hij inzetbaar voor clinics waarin vitaliteit een centrale rol speelt.

Succes isn't always about greatness, it's about consistence

Waarom Gregory Sedoc inhuren als spreker ?

Gregory Sedoc was één van Nederlands beste atleten op de baan en heeft deelgenomen aan zowel de Olympische Spelen van Athene, Beijing als Londen. In zijn carrière als hordeloper behaalde hij dertien medailles op de NK en werd daarmee bovendien Nederlands recordhouder. Naast zijn carrière als topsporter, was Gregory jarenlang in dienst bij de Nederlandse Defensie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power.

Benieuwd wat Gregory Sedoc kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Impressie van deze spreker

Biografie

Gregory Sedoc groeide op in Amsterdam en trainde al op zijn zesde bij atletiekvereniging AAC in de hoofdstad. Doordat zijn ouders ook atleten waren, was de keuze voor atletiek al snel gemaakt voor de kleine Gregory. Al snel bleek zijn keuze succesvol. Gregory Sedoc behaalde in totaal dertien medailles op de NK, zette een Nederlands record neer en werd bovendien Europees kampioen op de 60 meter horden. In de jaren die volgden, nam Gregory driemaal deel aan de Olympische Spelen, maar wist hij geen prestigieuze prijzen te winnen. Naast de topsport heeft de atleet zich altijd bezig gehouden met het opbouwen van een maatschappelijke carrière. Zo was hij lange tijd deel van de Defensie Topsport Selectie. Toen deze werd opgeheven solliciteerde Gregory met succes bij de Politie, waar hij sinds 2013 werkzaam is. De ondernemende topsporter startte bovendien zijn eigen bedrijf.
In 2018 heeft Gregory aan het tv-programma Expeditie Robinson deelgenomen. In zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc dat in 2019 te zien was, nam Gregory de kijker mee in de wereld van onderzoek naar de technieken die het inzamelen en gebruiken van data in de sport mogelijk maken.

Tijdens zijn presentaties vertelt Gregory je alles over zijn loopbaan als ondernemende atleet en snijdt hij onderwerpen aan als talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, omgang met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. Daarnaast is hij inzetbaar voor clinics waarin vitaliteit een rol speelt. Hiernaast is hij inzetbaar voor workshops en clinics. Vooral het geven van (hardloop)clinics aan verschillende doelgroepen is een kwaliteit waar Gregory zich de laatste jaren sterk in heeft gespecialiseerd, waardoor hij deelnemers altijd zeer goed weet te motiveren en enthousiasmeren.

Wat een inspirerend en interactieve sessie van Gregory Sedoc!

Gregory Sedoc heeft ons MT en DT op indrukwekkende en persoonlijke wijze meegenomen in zijn beleving, verhaal, motivatie en topsportcarriere. Voor ons was het een inspirerende sessie!

8.8

Hoogtepunten

  • Vijfvoudig Nederlands kampioen 110 meter horden 2002 - 2015
  • Europees kampioen 60 meter horden 2007
  • Nederlands recordhouder 60 meter horden 2009

Boek Gregory Sedoc nu als spreker