Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti

Voormalig bondscoach Nederlands vrouwenvolleybal team

De kracht van deze spreker
  • Internationaal
  • Cultuur
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Twee keer winst van de Champions League voor vrouwenvolleybal 2011 en 2013
  • Zilver op het EK 2015
  • Vierde op de Olympische Spelen 2016

Over Giovanni Guidetti

Topvolleybalcoach Giovanni Guidetti leidde het Nederlands damesvolleybalteam naar de finale van het EK volleybal 2015 in Nederland en België. De Italiaanse bondscoach boekte afgelopen jaar opnieuw sportieve successen, door zilver te winnen op het EK met de volleybaldames en als groepswinnaar te eindigen in de World Grand Prix. Met Vakifbank Spor Kulübü werd hij in 2016 tweede in de Champions League en behaalde hij de nationale titel in de sterke Turkse competitie.

You gotta stay in the box

Waarom Giovanni Guidetti inhuren als spreker ?

In Giovanni zijn presentatie worden een aantal aspecten uitgelicht. Voorbeelden hiervan zijn motivatie, zelfvertrouwen en doelen stellen. De rode draad in Giovanni zijn verhaal is focus. Tijdens het recentelijke OKT in Ankara was zijn thema ‘staying in the box’. Deze begrippen gaan hand in hand samen met herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven als topsportcoach. Dit en nog meer zal Giovanni delen tijdens zijn presentatie: ‘The Art of Coaching’.

Impressie van deze spreker

Biografie

Giovanni Guidetti is een grote naam in de volleybalwereld. Wat hem al die jaren tot een succescoach heeft gemaakt; zijn oog voor detail en mensen zo managen dat iedereen op de juiste plek komt. Ook is een goede sfeer in een team de sleutel naar succes. De Italiaan groeide op in een echte volleybalfamilie. Zijn vader schreef een toonaangevend boek over coaching. Op vijfjarige leeftijd ging hij als vanzelfsprekend zelf de zaal in, maar bleek al snel te klein te zijn om als speler succes te hebben. Guidetti legde zich daarom al op jonge leeftijd toe op het coachen. "Volleybal is mijn leven en mijn passie. Ik dank God dat ik mij iedere dag met volleybal bezig mag houden. De Italiaan was van 2006 t/m 2014 bondscoach van het Duitse vrouwenteam en won daarmee twee keer zilver op het EK (2011 en 2013), goud in de European League (2013) en brons op de World Grand Prix (2009). Eerder in zijn carrière was Guidetti bondscoach van Bulgarije en assistent-bondscoach van Italië. Guidetti combineert naast zijn werk als bondscoach van het Nederlands dames volleybalteam het coachen van een clubteam. Sinds 2008 staat hij aan het roer bij de Turkse topclub Vakifbank Spor Kulübü in Istanbul, waar hij grote successen beleefde. Met Vakifbank won Guidetti meerdere landstitels, nationale bekers, de wereldbeker en twee keer de Champions League.

Boek Giovanni Guidetti nu als spreker

Heb jij interesse om Giovanni Guidetti te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!