Giedo van der Garde

Giedo van der Garde

Voormalig Formule 1 coureur

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Ondernemend
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Winnaar Formula Renault 3.5 2008
  • Zesde in de GP2 klasse, twee overwinningen 2011
  • Formule 1 coureur Caterham 2013

Over Giedo van der Garde

Giedo van der Garde is één van de succesvolste Nederlandse autocoureurs. Hij bereikte de Formule 1 en is Europees én wereldkampioen in de langeafstandsracerij. Als kopman van Racing Team Nederland (het raceteam van Jumbo-topman Frits van Eerd) racet Giedo nu met veel succes in de belangrijkste endurance races van de wereld, zoals de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Daytona.

Bovendien is Giedo dé Formule 1-analist van de Nederlandse F1-zender Viaplay en is hij regelmatig als F1-expert te gast bij tv-programma’s als Humberto en GP Magazine. Hij gebruikt zijn 30 jaar topsportervaring inmiddels ook als ondernemer: met zijn bedrijf CRAVT maakt Giedo furore als ontwikkelaar van premium vastgoedprojecten.

Waarom Giedo van der Garde inhuren als spreker ?

Giedo van der Garde is beschikbaar voor presentaties, interviews en race clinics. Als spreker combineert Giedo zijn unieke ervaring als topsporter, ondernemer, F1-expert en coach. Samen met GP Magazine-presentator Mark Koense neemt Giedo je dan ook mee op een spannende reis door de fascinerende racewereld.

Wat is het geheim van het fenomeen Max Verstappen? Hoe bouw je een team? Hoe maximaliseert de autosport het belang van data? Het zijn maar een paar fascinerende vragen waarop Giedo en Mark verrassende en boeiende antwoorden geven tijdens hun presentatie. Een bijzondere presentatie over welke lessen we allemaal kunnen leren van de Formule 1.

Impressie van deze spreker

Biografie

Giedo van der Garde is in 2002 als wereldkampioen karting één van de grootste Formule 1-beloftes voor de toekomst. Samen met rivalen als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton weet Giedo inderdaad de onbetwiste top van de autosport te beklimmen: in 2013 debuteert hij in de Formule 1.

Toch zal Giedo uiteindelijk vooral in de endurance racerij naam maken: in 2016 wordt hij Europees kampioen alvorens hij zich in 2018 bij het Racing Team Nederland van Jumbo-topman Frits van Eerd voegt. Samen met Frits bereikt Giedo het hoogst bereikbare doel: in 2021 worden ze wereldkampioen in het FIA World Endurance Championship.

Inmiddels heeft Giedo met Racing Team Nederland overal ter wereld op het podium gestaan: van Fuji in Japan tot Le Mans in Frankrijk en Sebring en Daytona in Amerika.

Boek Giedo van der Garde nu als spreker

Heb jij interesse om Giedo van der Garde te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.