Giedo van der Garde

Giedo van der Garde

Voormalig Formule 1 coureur

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Ondernemend
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Giedo van der Garde

Giedo van der Garde is voormalig Formule 1 coureur en nog steeds actief in de autosport. In 2013 beleefde Giedo zijn hoogtepunt toen hij zijn debuut in de Caterham ploeg maakte en op het hoogst mogelijk podium in de internationale autosport uit kwam. Het daaropvolgende jaar was hij testrijder voor Formule 1 team Sauber. Tegenwoordig is Giedo van der Garde bondscoach van TeamNL, een club talentvolle coureurs tussen de vijftien en achttien jaar.

Waarom Giedo van der Garde inhuren als spreker ?

Giedo van der Garde is beschikbaar voor presentaties, interviews en race clinics. Laat Giedo u meenemen in de unieke wereld van de autosport. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen in de Formule 1 en wat er allemaal bij komt kijken als coureur.

Impressie van deze spreker

Biografie

Giedo van der Garde toont al op vroege leeftijd zijn interesse voor de autosport. Op zeventien jarige leeftijd wordt Giedo wereldkampioen in de klasse Karting Formula Super A met team CRG. Giedo's professionele racecarrière gaat in 2003 van start in de Formula Renault 2.0 series. Van 2004 tot 2006 racet Giedo van der Garde in de Formule 3 Euro Series. In 2007 maakt Giedo de stap naar de Renault World Series. Waar Giedo in 2007 nog zesde werd in het kampioenschap wint hij in 2008 de Renault World Series. Doordat Giedo wereldkampioen werd verdiende hij een testrit bij het ING Renault F1 Team. In 2009 maakt Giedo van der Garde de volgende stap in zijn carrière en gaat hij racen in de GP2 Series voor iSports International. Giedo eindigde als zevende in het kampioenschap met drie overwinningen en drie podiumplaatsen. In 2010 stapt Giedo over naar het team van Barwa Addax, waar hij aan de zijde van Sergio Perez de team titel wint. Giedo behaalde in 2010 vier podiumplaatsen en eindigde wederom als zevende in het kampioenschap. In 2011 rijdt Giedo wederom voor Team Barwa Addax. Dit jaar behaalt Giedo vijf podiumplaatsen en eindigt hij als tweede in het kampioenschap. In het jaar 2012 is Giedo test- en reserverijder voor het Formule 1-Team Caterham. Dit moet de doorbraak worden voor Giedo om het hoogste podium in de autosport te bereiken, namelijk de Formule 1. Op 1 februari 2013 wordt bekend gemaakt dat Giedo van der Garde 'een stoeltje' krijgt in het Formule 1-team van Caterham. Na een jaar voor Caterham te hebben gereden maakt Van der Garde begin 2014 de overstap naar waar hij testrijder is voor het team van Sauber.

Hoogtepunten

  • Winnaar Formula Renault 3.5 2008
  • Zesde in de GP2 klasse, twee overwinningen 2011
  • Formule 1 coureur Caterham 2013

Boek Giedo van der Garde nu als spreker

Heb jij interesse om Giedo van der Garde te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.