German Silva

German Silva

Voormalig atleet/marathonloper en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Ondernemen
  • Culturen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over German Silva

German Silva schreef geschiedenis in 1994 toen hij een kilometer voor het einde van de New York City marathon onverwachts naar rechts afsloeg terwijl het parkoers rechtdoor liep. Toch finishte hij als winnaar. ‘Wrong Way’ Silva won in 1995 opnieuw. Voor deze memorabele overwinningen en zijn bijdrage aan de sport heeft hij de Abebe Bikila Award ontvangen.

Als je in staat bent om één minuut hard te lopen, kun je een marathonloper worden

Waarom German Silva inhuren als spreker ?

German is een graag geziene spreker. Zijn leven, naar de top als atleet en persoonlijke ontwikkeling is voor velen al jarenlang een inspiratiebron. Momenteel coacht German mensen naar hun eigen topprestatie. Diverse mensen zijn door hem onder de drie uur grens van de marathon uitgekomen. Ook geeft hij mensen via trainingsschema's en persoonlijke tips de broodnodige bagage om hun 1e marathon of PR te lopen. Zijn bedrijf German Silva Coaching heeft vestigingen in Mexico, de V.S. en Nederland.

Biografie

Van een nederig begin op blote voeten vanuit een gehucht in Mexico, waar German hielp met de oogst en verkoop van sinaasappels, 'ontglipte' hij aan zijn vader en vertrok naar de hoogte van Mexico Stad om daar zijn geluk te beproeven als toekomstig atleet. Ondanks zijn 'ongunstige lichaamsbouw' voor het hardlopen, maar met zijn volhardendheid en doorzettingsvermogen verdiende hij zijn voetsporen op de baan en op de weg. German is een allround atleet die naast de marathon diverse andere afstanden heeft gelopen vanaf 1.500 mts tot ultramarathons. Zo heeft hij o.a. een gouden medaille gewonnen op de steeplechase tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische spelen in 1990. Hij vertegenwoordigde Mexico tweemaal op de Olympische Zomerspelen. In Barcelona ('92) werd hij zesde op de 10.000 m en eveneens zesde op de marathon in Atlanta ('96). Hij nam ook tweemaal deel aan de finale van de 10.000 m tijdens de wereldkampioenschappen atletiek.  Na zijn afscheid van de topsport heeft German deelgenomen aan verscheidene triathlons, halve en  hele Ironmans en tevens aan de wk Spartan Races. In 2001 besloot hij een punt achter zijn carrière te zetten en organiseerde met succes vijf jaar lang Grand Prix atletiekwedstrijden. German heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gepassioneerd leider en ambassadeur van zijn sport. Hij heeft diverse prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen waaronder de 'Prins van Asturias Award' en hij werd opgenomen in de 'NYRR Hall of Fame' en maakt deel uit van de Advisory Council van de NYRR.

Profielfoto: Ton de Best

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Tweemaal zesde plaats Olympische Spelen 1992 en 1996
  • Tweevoudig winnaar New York City Marathon 1994 en 1995
  • Olympisch coach van Mexico's beste vrouwelijke marathonloper (2:22:59): Madai Perez

Boek German Silva nu als spreker