Gerd Jan Poortman

Gerd Jan Poortman

Oceaanzeiler

De kracht van deze spreker
  • Internationaal
  • Avontuurlijk
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Gerd Jan Poortman

Gerd Jan Poortman is een van de beste zeilers van Nederland. Zo deed hij drie keer mee aan de zwaarste zeilrace ter Wereld, de Volvo Ocean Race.

Succes is a journey not a destination

Waarom Gerd Jan Poortman inhuren als spreker?

Gerd-Jan Poortman is een zeer enthousiaste spreker en kan vele thema's in zijn presentatie verwerken. Zo vertelt Gerd-Jan graag over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race, leiderschap, samenwerking, communicatie, innovatie en ontwikkeling, veiligheid en risicomanagement. Gerd-Jan zijn presentaties worden ondersteund door het gebruik van voorbeelden, anekdotes en indrukwekkend beeldmateriaal. Tevens is Gerd-Jan te boeken voor een zeilclinic.

Biografie

Al op zes jarige leeftijd is Gerd Jan Poortman begonnen met zeilen. Vanaf zijn twaalfde deed hij mee aan zeilwedstrijden. In die tijd heeft hij in verschillende boten deelgenomen aan wedstrijden over de hele wereld. Hierbij wist hij diverse titels in de wacht te slepen. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup. In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd als een van de ‘high potentials’ voor de witte bankboot van Team ABN AMRO. Het voordek werd zijn domein. Gelijk al in de eerste etappe zetten hij en zijn bemanning het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Maar op weg naar Wellington (NZL) raakte Poortman geblesseerd en bleef hij noodgedwongen enkele etappes aan de wal. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een vierde plaats overall. In 2008 doet Gerd-Jan wederom mee met de Volvo Ocean Race, ditmaal met Team Delta Lloyd. Na het oceaanzeilen stapt Gerd-Jan over naar de eXtreme 40 catamarans. In de Volvo Ocean Race editie van 2014/2015 wordt hij tweede met Team Brunel.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Winnaar Admirals Cup 1999
  • Wereld snelheidsrecord 24-uur, ABN Amro Two 2005
  • Deelname Volvo Ocean Race 2005, 2008 en 2015

Boek Gerd Jan Poortman nu als spreker

Heb jij interesse om Gerd Jan Poortman te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.