Gerard Dielessen

Gerard Dielessen

Algemeen directeur NOC*NSF

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Teamplayer
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Gerard Dielessen

Gerard Dielessen is vermoedelijk de meest ervaren man van Nederland wanneer het gaat om sport & media. Jarenlang was Gerard Dielessen o.a. algemeen directeur van de NOS, waarmee hij in 2008 werd verkozen tot ‘Mediabedrijf van het Jaar’. Sinds 2010 is Gerard Dielessen algemeen directeur van het NOC*NSF.

Met sport als middel maken we de wereld een klein beetje beter

Waarom Gerard Dielessen inhuren als spreker ?

Gerard Dielessen geeft inspirerende presentaties over wat sport kan betekenen voor de samenleving. Daarnaast maakt Gerard Dielessen zijn jarenlange journalistieke ervaring hem een uitmuntende dagvoorzitter en discussieleider.

Biografie

Gerard Dielessen is na een lange journalistieke carrière, bij verschillende regionale en landelijke media nu ruim vijf jaar algemeen directeur van het NOC*NSF. Gerard Dielessen was vanaf 1997 achtereenvolgens hoofdredacteur van NOVA, hoofdredacteur van NOS Studio Sport en van 2003 tot 2010 algemeen directeur van de NOS. Behalve dat Gerard Dielessen een gepassioneerd en actief sportliefhebber is, heeft hij jarenlang ervaring opgebouwd in de nationale en internationale (Olympische sportwereld). Vanuit deze achtergrond beschikt Gerard Dielessen over veel expertise met betrekking tot (sport) media, communicatie, marketing, rechten, strategie, public affairs, lobby en modern leidschap. Daarnaast beschikt hij over een imposant netwerk in de sport, openbaar bestuur en de media in binnen- en buitenland.  Gerard Dielessen is ervan overtuigd dat sport als middel veel meer moet worden ingezet voor een betere en gezonde samenleving of zoals hij het zelf zegt; "Het is hoogste tijd om de sport te verzilveren!".

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Hoofdredacteur NOVA 1997 - 2002
  • Hoofdredacteur NOS Studio Sport 2002 - 2003
  • Algemeen directeur NOC*NSF 2010 - heden

Boek Gerard Dielessen nu als spreker