Gérard de Nooijer

Gérard de Nooijer

Voormalig voetballer en coach FC Dordrecht

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Talentontwikkeling
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands

Over Gérard de Nooijer

Gérard de Nooijer is een verdediger uit Oost-Sauburg die op zijn 17e de overstap maakte naar Sparta. Samen met zijn tweelingbroer Dennis speelde de Gérard jarenlang bij Sparta. Na zijn tijd bij Sparta ging de linksbenige verdediger naar sc Heerenveen en Feyenoord. Hij sloot zijn profcarrière af bij Dordrecht waar hij benoemd werd tot beste speler van de Eerste Divisie. Nu is Gérard de Nooijer hoofdcoach bij Dordrecht en heeft hij samen met zijn broer Dennis een voetbalschool in Zeeland.

A man with new ideas is mad until he succeeds

Waarom Gérard de Nooijer inhuren als spreker ?

Gérard is inzetbaar voor het geven van voetbalclinics waarbij de focus ligt op de techniek van verdedigen. De belangrijkste aspecten van het verdedigen worden uitgelegd en in de praktijk gebracht. De clinics kunnen eventueel gegeven worden samen met zijn broer Dennis die meer aanvallend ingesteld is.

Biografie

De linksbenige verdediger maakte in 1988 zijn debuut in het eerste elftal van Sparta. Gérard de Nooijer speelde tot 1998 bij de Spartanen en behaalde (mede door een assist van hem) de bekerfinale in 1996. De bekerfinale ging echter wel met 5-2 verloren. Na zijn tijd bij Sparta werd de verdediger samen met zijn aanvallende broer verkocht aan Heerenveen. Bij Heerenveen speelde de broertjes De Nooijer Champions League voetbal doordat ze tweede in de competitie waren geworden. Gérard maakte tot onvrede van de Sparta supporters daarna de overstap naar Feyenoord. Ook met Feyenoord werd Europees voetbal gespeeld en behaalde hij de bekerfinale. Na zijn tijd in De Kuip ging de verdediger in Dordrecht opnieuw samenspelen met zijn tweelingbroer. Hier sloot hij zijn profcarrière af en werd hij speler van het jaar in de Eerste Divisie. Na zijn actieve carriére ging hij aan de slag als trainer waarbij hij begon als assistent-trainer van Dordrecht en nu is doorgestroomd naar het hoofdtrainerschap van Dordrecht. Verder is hij mede-eigenaar van de voetbalschool JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland), de voetbalschool runt Gérard samen met zijn Dennis de Nooijer en zijn oud trainer Dolf Roks.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Twee keer behalen van de bekerfinale (Sparta en Feyenoord) 1988/1989 en 1995/1996
  • Tweede plaats in de Eredivisie met Heerenveen 1998/1999
  • Champions League gespeeld met Heerenveen 2000 - 2001

Boek Gérard de Nooijer nu als spreker