Foppe de Haan

Foppe de Haan

Voetbalcoach

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Motivatie
  • Communicatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Deelname aan de Champions League met SC Heerenveen 2000 en 2001
  • Europees Kampioen als bondscoach van Jong Oranje in 2006 en 2007
  • Europees kampioen als assistent trainer met de Nederlandse voetbalvrouwen 2017

Over Foppe de Haan

Foppe de Haan leidde Heerenveen naar plaatsing voor de Champions League en Jong Oranje naar twee EK titels. Foppe is authentiek in zijn werkwijze en in zijn presentaties. Foppe vertelt over zijn rol als coach in de presentatie: ‘Van een schouderklopje krijgt niemand een blessure’.

Van een schouderklopje krijg je geen blessure

Waarom Foppe de Haan inhuren als spreker ?

Wanneer Foppe de Haan spreekt is iedereen stil. Met zijn verhalen over zijn werkzaamheden met SC Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town weet hij iedereen te boeien. Ontwapenend, nuchter, relativerend en met een vleugje Friese humor vertelt hij zijn visie over samenwerken, teambuilding, presteren en motivatie.

Impressie van deze spreker

Biografie

Foppe de Haan was jarenlang de coach van SC Heerenveen. Van 1985 tot 2004 was hij samen met Riemer van der Velde verantwoordelijk voor het beleid bij de Friese club. Foppe nam de club onder zijn hoede naar de top van het Nederlands voetbal. Vanuit de eerste divisie promoveerde Foppe de Haan met SC Heerenveen naar de eredivisie. In de laatste jaren onder zijn leiding stond de Friese club altijd bij de subtop. Tot twee keer toe haalde SC Heerenveen de finale van de Nederlandse beker en in 2000 werd kwalificatie afgedwongen voor de Champions League. Een absoluut hoogtepunt in de historie van SC Heerenveen. Na 20 jaar in Heerenveen gewerkt te hebben was Foppe de Haan toe aan een nieuwe uitdaging. Bij de KNVB werd hij aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. Bij zijn eerste toernooi als coach (WK onder 20 in eigen land) werd Foppe de Haan uitgeschakeld in de kwartfinales. Successen volgden in 2006 en 2007. Beide jaren wist Foppe de Haan met Jong Oranje Europees kampioen te worden. Van een groep jonge talenten met verschillende (culturele) achtergronden wist hij een winnend team te smeden. Na zijn successen bij Jong Oranje keerde hij kortstondig terug bij SC Heerenveen om vervolgens twee jaar bij Ajax Cape Town te werken. In 2010-2011 liep hij het kampioenschap met de satellietclub van Ajax op net mis. Foppe de Haan is nauw betrokken bij het Foppe Fonds, die zich inzetten voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke- en of geestelijke beperking, of de financiële omstandigheden van hun ouders. Per half oktober 2015 nam Foppe de taken over van Dwight Lodeweges bij SC Heerenveen en deed dit tot de zomer van 2016. Vanaf begin 2017 werd Foppe assistent coach bij het Nederlands vrouwenvoetbalteam. Het Nederlands vrouwenteam won verrassend het EK voetbal in eigen land.

Foppe de Haan is een echte verbinder!

Foppe de Haan; een oprecht, inspirerend verhaal wat iedereen herkent en boeit. Een man met een nuchtere, eerlijke en duideljike kijk op zaken. Weet de verbinding goed, maar bovenal met een humor, te leggen tussen het voetbal en ons werk.

9.3

Boek Foppe de Haan nu als spreker

Heb jij interesse om Foppe de Haan te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.