Floris Evers

Floris Evers

Voormalig hockeyer en consultant

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Teamplayer
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Tweemaal Olympische Zilver 2004 en 2012
  • Landskampioen met Amsterdam 2011 en 2012
  • Goud Champions Trophy 2002, 2003 en 2006

Over Floris Evers

Floris Evers heeft een opmerkelijke carrière met tegenslagen afgewisseld door hoogtepunten. Zo behaalde Floris Evers in 2004 in Athene een zilveren medaille maar werd hij gepasseerd voor Beijing 2008. Zijn hoogtepunt komt echter in Londen 2012 waar hij als captain zilver verovert. Nu Floris gestopt is met hockeyen is hij werkzaam als consultant.

Groei treedt op in rust

Waarom Floris Evers inhuren als spreker ?

Floris Evers vertaalt in zijn presentaties gebeurtenissen uit de sport te vertalen naar het bedrijfsleven. Hij doet dit op een grappige en bijzondere wijze. Hij schudt de mensen letterlijk wakker en krijg ze in beweging. Thema's waarover hij presenteert zijn samenwerken, doorzettingsvermogen, ontwikkeling en strategie.

Impressie van deze spreker

Biografie

Floris Evers was vanaf zijn 18e onderdeel van het Nederlands hockeyteam. Op tienjarige leeftijd nam hij met tranen in zijn ogen afscheid van het voetbal en jaren later bleek dit geen ongelukkige keuze. Hockey is een ware passie voor hem geworden. Floris Evers speelde voor verschillende clubs. In de hoofdklasse was hij op jonge leeftijd aanvoerder van SCHC en met deze club haalde hij ook voor het eerst in de geschiedenis van de club de play-offs. In Athene haalde hij met Nederland de finale die later verloren werd van Australië. In 2008 komt het als een verrassing als hij niet wordt opgeroepen voor de Olympische Spelen van Beijing. Deze teleurstelling zet Floris om in een positieve ervaring en in Londen 2012 is Floris weer terug bij het Nederlands elftal. Deze keer als captain van het Nederlandse vlaggenschip. Nederland heeft een rumoerige aanloop naar de Spelen en haalt dan ook tegen de verwachting in de finale. Hierin is Duitsland uiteindelijk met 2-1 te sterk. Floris heeft plezier in het leven en zijn sport en draagt dat gevoel sinds afgelopen jaar ook over op kinderen via zijn eigen hockeykampen. Op de FEHE (Floris Evers Hockey Experience) kampen enthousiasmeert hij steeds meer kinderen om te gaan en blijven hockeyen.  In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma 'Sportmonologen' waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. In mei 2015 speelde Floris zijn laatste wedstrijd voor hockeyclub Amsterdam. Tegenwoordig werkt Floris als consultant in Leadership en Organization bij het bedrijf Peak4.

Erg goede spreker

Floris is een goed bespraakte spreker die een goed inlevingsvermogen heeft. - Kenniscentrum SH&M

8.3

Boek Floris Evers nu als spreker

Heb jij interesse om Floris Evers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!