Ferry Weertman

Ferry Weertman

Olympisch kampioen open water zwemmen

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Innovatief
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Olympisch kampioen Open water zwemmen 2016
  • Wereld kampioen Open water zwemmen 2017
  • Europees kampioen Open water zwemmen 2014, 2016, 2018

Over Ferry Weertman

Ferry Weertman is regerend Europees, Wereld en Olympisch Kampioen zwemmen op de 10km Open Water zwemmen. Hij won zijn eerste grote titel op het EK in 2014 en is sindsdien niet meer van het podium weg te denken. Hij maakt deel uit van de Nationale Selectie in Eindhoven, en traint onder leiding van Marcel Wouda. Op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro behaald Ferry op de 10 km open water in een bloedstollende race de gouden medaille. Nu is Ferry hard aan het trainen om zijn titel te prolongeren bij de Olympische Spelen in Tokio.

Pain is not my enemy, it's my call to greatness

Waarom Ferry Weertman inhuren als spreker ?

Ferry Weertman is beschikbaar voor het geven van presentaties, clinics en interviews. Dankzij zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen weet hij u tijdens een clinic zo te motiveren dat u tot het uiterste gaat. Verder spreekt Ferry tijdens zijn presentaties over het maken van keuzes, het belang van innoveren en het werken naar een doel.

Impressie van deze spreker

Biografie

Ferry Weerman is op 27 juni 1992 geboren in Naarden. Vanaf zijn zesde jaar neemt Ferry al deel aan zwemwedstrijden, mede dankzij zijn oudere broer. Zijn eerste succes was in 2008, toen hij een gouden medaille bemachtigde op het NJK. In 2010 maakte Ferry de definitieve keuze om zich te gaan richten op het open water zwemmen. Ondertussen behaalde hij ook zijn VWO diploma. In 2011 mocht Ferry weer meedoen aan het EJK open water, en met succes! Hij won hier de bronzen medaille.

Vanaf 2012 traint Ferry bij de Nationale Selectie in Eindhoven. In 2013 maakte Ferry grote stappen en behaalde zijn doel voor dat jaar: een zesde plaats op het WK open water. En ook in 2014 bleef het succes niet uit. Een eerste plaats bij de Grand Prix in Mexico en Europees Kampioen open water zwemmen in Berlijn. In 2015 prolongeerde Ferry zijn eerst plaats tijdens de Grand Prix in Mexico en werd Ferry 2 maal 2e ben op het WK. Ferry werd namens de Europese zwembond LEN uitgeroepen tot beste open water zwemmer van 2015. In 2016 prolongeert Ferry zijn titel op de 10km tijdens de EK in Hoorn. Maar zijn absolute hoogtepunt haalt hij tijdens een bloedstollende finale tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de gouden medaille op de 10km. In 2016 werd hij benoemd tot beste open water zwemmer van Europa en de Wereld.

Na de Olympische Spelen wil Ferry naast het sporten ook werken aan zijn maatschappelijke carrière. Hij is begonnen aan een opleiding bedrijfskunde aan Business School Notenboom, waar hij nu bijna klaar mee is. Maar natuurlijk is hij ook nog druk actief in het water. In 2017 wint Ferry de 10km op de WK. Hij wordt daarmee de eerste open water zwemmer die zowel de Wereld, als de Olympische titel bezit op de 10km! Ook is hij na Marcel Wouda, Maarten van der Weijden en Jesse Puts, de 4e man uit Nederland die een wereldtitel met zwemmen wint. In 2018 is Ferry Europees Kampioen geworden op de 10km en de 5km Team Event in het open water. Ook won hij dat jaar de World Series en werd hij benoemd tot beste open water zwemmer van de Wereld. Daarnaast heeft Ferry zich aangesloten bij de atleten commissie van de internationale zwembond, om zich zo in te zetten voor de rechten van de sporter.

Dit jaar is Ferry zich vol aan het inzetten om zijn titel te prolongeren op het WK en zich daarmee te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Boek Ferry Weertman nu als spreker

Heb jij interesse om Ferry Weertman te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.