Femke Kok

Femke Kok

Wereldkampioen junioren

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Doorzettingsvermogen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen allround junioren 2019 en 2020
  • Vierde plek EK afstanden 500m senioren 2020
  • Wereldrecord 500m junioren 2020
  • Debuut Olympische Spelen 2022

Over Femke Kok

Femke Kok wist bij de junioren veel indruk te maken. De Friese schaatsster wist in 2020 wereldkampioen junioren te worden op o.a. de 500m, 1000m en in het allround klassement. Ze verraste daarnaast iedereen door ook op het EK Afstanden op de 500m bij de senioren de vierde plek te bemachtigen, waarmee ze liet zien aansluiting te hebben met de Europese top.

Success doesn’t just come and find you, you have to go out and work for it.

Waarom Femke Kok inhuren als spreker ?

Femke Kok kan door haar ervaring op het hoogste niveau spontaan en duidelijk vertellen over omgaan met tegenslagen, het stellen van duidelijke doelen, innovatie in de sport en de druk die komt kijken bij haar grote talent! Femke is beschikbaar voor interviews, clinics en trainingen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Femke werd geboren in 2000 in het Friese dorp Nij Beets. In het seizoen 2018-2019 en 2019-2020 maakte Femke veel indruk bij de junioren en liet zij zien dat ze de aansluiting kan vinden bij de Europese top. In haar eerste jaar als junior wist zij Wereldkampioen te worden op zowel de 1500m, de ploegenachtervolging en het allround klassement. Het jaar daarop deed Femke er nog een schepje bovenop door in totaal vijf keer Wereldkampioen te worden op 500m, 1000m, de teamsprint, de ploegenachtervolging en het allround klassement.

In 2020 wist zij ook iedereen te verbazen bij de senioren. Op de EK afstanden in Thialf behaalde zij de vierde plek op de 500m en liet Femke zien klaar te zijn voor het echte werk! De kers op de taart was plaatsing voor het WK afstanden waar ze wereldkampioen werd op de teamsprint. Het succes resulteerde in een contract bij Schaatsteam Reggeborgh waar Femke teamgenoot wordt van o.a. Ireen Wüst en Gerard van Velde haar trainer wordt. Op de Olympische Spelen Peking 2022 maakte Femke haar olympisch debuut op de 500 meter. Met een tijd van 37,39 was ze goed voor een zesde plek. 

Boek Femke Kok nu als spreker

Heb jij interesse om Femke Kok te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.