Fedde Benedictus

Fedde Benedictus

Atleet, ondernemer en wetenschapper

De kracht van deze spreker
  • Inspireren
  • Inhoudelijk
  • Creatief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Fedde Benedictus

Ondanks een hersenbloeding en een niet te verwijderen hersentumor is Fedde Benedictus parasportklimmer op wereldniveau. Omdat Fedde naast topsporter met een handicap ook docent natuurkunde en filosofie aan de universiteit is, weet hij iedere zaal snel voor zich te winnen. Door een zeer levendige manier van spreken en een speelse interactie met het publiek spreken Fedde’s lezingen ieder publiek aan.

Op wilskracht naar de sterren

Waarom Fedde Benedictus inhuren als spreker ?

Zoek je voor je evenement een spreker die een boeiend en levendig verhaal kan vertellen zonder de inhoud uit het oog te verliezen? Een spreker die moeilijke of ingewikkelde onderwerpen niet schuwt, en toch luchtig blijft? Dan is Fedde de juiste persoon!  Fedde Benedictus is beschikbaar voor het geven van een lezing waar binnen uw bedrijf nog lang over zal worden nagepraat.

Biografie

Fedde Benedictus groeit op in het Friese Joure. Op zijn 16e krijgt Fedde een hersenbloeding ten gevolge van een hersentumor. Van zijn hersenchirurg krijgt hij te horen dat het maar de vraag is of hij het einde van de week nog zal halen. Fedde geeft niet op. In de jaren die volgen overleeft hij tenauwernood meerdere operaties aan zijn hersentumor en ondergaat hij een bestralingskuur. Ondanks dat alles rondt Fedde een studie natuurkunde af aan de universiteit van Utrecht, en begint hij een promotie-onderzoek in de filosofie van de natuurkunde. Tijdens dit onderzoek werkt hij als redacteur voor een wetenschappelijk tijdschrift. In de laatste fase van het onderzoek – een tijd die de meeste beginnende onderzoekers verstikkend vinden – begint voor Fedde het paraklimavontuur. Wat begon als hobby is plotseling topsport geworden! En nu, 18 jaar na het gesprek met de hersenchirurg, reist Fedde de wereld af om mee te doen aan paraklimwedstrijden. Wilt u meer horen van dit inspirerende verhaal van doorzetten en de top bereiken? Boek Fedde dan als spreker.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • WK Paraklimmen Parijs 2016
  • Worldcup Paraklimmen Edinburgh 2017
  • WK Paraklimmen Innsbruck 2018

Boek Fedde Benedictus nu als spreker

Heb jij interesse om Fedde Benedictus te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.