Evgeniy Levchenko

Evgeniy Levchenko

Voormalig voetballer

De kracht van deze spreker
  • Zakelijk
  • Vitaliteit
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Acht interlands voor Oekraïne 2002-2009
  • Twee keer Europees voetbal met Groningen 2005-2009
  • Gekozen tot Esquire Best Geklede Man 2013

Over Evgeniy Levchenko

De in Oekraïne geboren Evgeniy Levchenko is een voormalig controlerende middenvelder die het grootste deel van zijn carrière in Nederland actief is geweest. Zo is hij uitgekomen voor clubs als: Vitesse, Helmond sport, Cambuur, Sparta, Groningen en Willem II. Hij wist tweemaal Europees voetbal te bereiken en kwam acht maal uit voor het Oekraïense nationale elftal. In oktober 2015 verscheen het boek LEV van auteur Iris Koppe, waarin Levchenko terugblikt op zijn carrière, zijn avontuurlijke geboorteland Oekraïne en zijn grote liefde Victoria Koblenko.

Carpe Diem

Waarom Evgeniy Levchenko inhuren als spreker ?

Evgeniy is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van een interview met zijn biograaf Iris Koppe. Hij heeft grote expertise en kennis in huis op het gebied van voetbal in Oost-Europa en Rusland. Thema’s als corruptie, matchfixing, de Lobanovski-school en de strenge sportinternaten in de Sovjet-Unie komen voorbij. Levchenko kan als geen ander vertellen over de verschillen tussen voetbal in het Westen en de voormalige Sovjet-Unie/Rusland.

Impressie van deze spreker

Biografie

Evgeniy begon zijn profcarrière in Oekraïne bij Sjachtar Donetsk waarnaar hij vertrok naar het Russische CSKA Moskou. Bij beide clubs speelde hij in het tweede elftal maar toch vonden de scouts uit Arnhem hem opvallen en hij vertrok naar Vitesse. Mede door de vele concurrentie koos de middenvelder ervoor om Vitesse te verlaten en naar Helmond Sport te vertrekken om hier meer speelminuten te kunnen maken. Na goede wedstrijden te hebben gespeeld voor Helmond Sport kwam hij via SC Cambuur en Sparta terecht bij FC Groningen. Bij  FC Groningen kende hij zijn beste periode en werd hier ook aanvoerder. Hij scoorde 17 keer in het shirt van Groningen. Het hoogtepunt van zijn seizoenen bij FC Groningen was het twee keer behalen vanEuropees voetbal. Na zijn jaren bij FC Groningen heeft hij nog gespeeld bij FC Saturn, Willem II en Adelaide United (Australië). Twee jaar (januari 2014) na zijn laatste wedstrijd voor Adelaide kondigt hij het definitieve einde van zijn carrière aan. Naast voetbal interessant Evgeniy zich ook in mode. Zo werd hij in 2013 gekozen als Esquire Best Geklede Man.

Boek Evgeniy Levchenko nu als spreker

Heb jij interesse om Evgeniy Levchenko te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.