Evert Heintz

Avonturier en consultant

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Motivatie
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Evert Heintz

Vanuit zijn passie voor het leven, bergklimmen en tourskiën vertelt Evert Heintz over zijn ervaringen. Door zijn avonturen te delen in combinatie met de diepgang van het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® weet hij steeds weer organisaties en teams op een natuurlijke manier te inspireren en motiveren.

Je kunt veel meer dan je denkt!

Waarom Evert Heintz inhuren als spreker?

Evert Heintz is inzetbaar voor inspirerende presentaties en workshops waarin de focus ligt op het vergroten van de vitaliteit in het dagelijkse (werk-)leven. Onlangs toonde onderzoek van ArboNed aan dat het ziekteverzuim door werkstress de afgelopen 5 jaar acht keer zeer groot is geworden. Hoe ga je hier als team of organisatie mee om? Evert inspireert het publiek door op ludieke wijze in te gaan op het onderwerp. Zijn presentatie wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal dat hij maakte tijdens zijn expedities. Bovendien kan hij met behulp van De Piramide van Inzicht ® een analyse maken van de flow binnen jouw organisatie en je helpen deze te stimuleren. Zo wordt in één middag duidelijk hoe je op een functionele manier om kunt gaan met de alledaagse uitdagingen in het bedrijfsleven. Stress, verhoogde werkdruk en snel veranderende ontwikkelingen kun jij binnenkort moeiteloos aan!

'Angst trekt aan wat je niet wilt. Vertrouwen trekt aan wat je wel wilt'

Everts persoonlijke verhaal inspireert!

Evert is een inspirerende spreker die een mooie link legde met het thema van de dag: FLOW! Echt een aanrader.

8.0

Biografie

Evert legt vanuit zijn ervaring als bergbeklimmer de link met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht. Hij praat op open wijze over het ongeluk dat hij tijdens een van zijn avonturen meemaakte. In zijn lezingen deelt hij deze bijna doodervaring om het publiek en organisaties te inspireren dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. Tijdens een val in een vijftien meter diepe gletsjerspleet, belandde Evert op een sneeuwbrug die op dat moment zijn leven redde. De gletsjerspleet was dieper en een val zonder breekpunt had zijn dood betekend. Gedurende de overlevingssituatie die volgde, heeft hij ruim twee uur gefunctioneerd tussen leven en dood. Door te denken en doen in mogelijkheden (DIMmen), maakte Evert via verschillende passages met een diepte van pikzwarte lucht onder zich het onmogelijke mogelijk. Toepassing van De Piramide van Inzicht ® bleek hierbij van grote waarde. Nadat hij uit de spleet geklommen was, kwam Evert met bebloed gezicht aan bij een berghut op ruim 3500 meter hoogte. Door de eigenaar van de hut werd hij begroet met woorden die hij niet snel zal vergeten: 'Gefeliciteerd! Vandaag is je 2e leven begonnen'.

'Dat waar je aandacht aan besteedt, groeit'

Door bewust uit je comfortzone te stappen, daar waar je gewoontes liggen, leer je nieuwe dingen en doe je nieuwe ervaringen op. Op deze manier stretch je je eigen werkelijkheid en creëer je nieuwe mogelijkheden als organisatie. Met zijn lezingen nodigt Evert het publiek uit om meer uit de organisatie, mensen en de toekomst te halen. Door middel van het gebruik van concrete voorbeelden vanuit zijn jarenlange klimervaring en zijn overlevingssituatie in de gletsjerspleet, slaat Evert een brug tussen het bedrijfsleven en de topsport. De Piramide van Inzicht, het vitaliteitsmodel dat hij zelf ontwikkelde, staat hierbij centraal.

Door zijn interactieve benadering tijdens de lezing laat Evert het publiek zelf ervaren wat het is om uit je comfortzone te stappen. Hierdoor wordt de lezing een bijzondere ervaring die het publiek concreet gereedschap geeft om toe te passen in de dagelijkse praktijk.

'Enjoy the moment'

Naast trainer en inspirational speaker is Evert Heintz auteur van het fascinerende boek 'Een leven lang FLOW'.

Trainingen:
THE POWER OF INSIGHT - Een training over FLOW

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Auteur van het boek 'Een leven lang FLOW' 2016
  • Beklimmen van de Matterhorn (4478 meter)
  • Trailrun van 127 kilometer in 17,5 uur 2017

Boek Evert Heintz nu als spreker