Erik Breukink

Erik Breukink

Voormalig wielrenner en ploegleider

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Doelgericht
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Etappe overwinningen in de Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’espana 1988, 1990 en 1993
  • Nederlands Kampioen tijdrijden 1993
  • Ploegleider Rabobank Wielerploeg 2004 - 2012

Over Erik Breukink

Erik Breukink behaalde etappe overwinningen in zowel de Tour de France, de Giro d’Italia als de Vuelta d’espana. In het eindklassement van de Giro werd hij in 1987 derde en in 1988 tweede. In 1990 eindigde hij als derde in de Tour de France. In totaal won hij 64 wedstrijden als professioneel wielrenner. Na zijn wielercarrière werkte hij in de PR en ook ging hij aan de slag als commentator bij de NOS. In 2004 keerde hij terug in het peloton als ploegleider bij de Rabobank Wielerploeg en sinds het wielerseizoen 2014-2015 is hij dat van Team Roompot.

De weg naar succes is lang en vol obstakels, haal het uiterste uit jezelf en geef nooit op

Waarom Erik Breukink inhuren als spreker ?

Erik Breukink heeft de wielersport van verschillende kanten meegemaakt. Als renner, als tv-commentator en als ploegleider/manager. Hij spreekt met passie over de wielersport al dan niet in combinatie met een uitdagende wielerclinic. Spreken over topsport en alles wat daarbij komt kijken toont al snel de vele overeenkomsten met het ‘gewone’ leven.

Impressie van deze spreker

Biografie

In 1981 startte Erik Breukink zijn wielercarrière bij de junioren. In 1984 nam hij als amateur deel aan de Olympische Spelen van Los Angeles. Van 1985 tot 1997 was Erik Breukink professioneel actief voor onder andere Skala-Gazelle, Panasonic, PDM, Once en Rabobank. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen tijdrijden en één keer Nederlands kampioen op de weg. Hij werd in zijn profcarrière derde in het eindklassement van de Tour de France. Hij is één dag gele truidrager geweest. Tijdens de Tour de France won hij in totaal vier etappes. Ook behaalde Erik een tweede plaats in het eindklassement van de Giro d’Italia. En won hij één etappe tijdens de Vuelta Espana. Na zijn carrière ging Erik aan de slag als co-commentator bij de NOS en was hij columnist bij het Algemeen Dagblad. Sinds 2004 was Erik ploegleider. Van 2010 tot en met 2012 was Erik technisch directeur bij de Rabobank Wielerploeg. Erik is op dit moment ploegleider van het nieuwe Team Roompot.

Boek Erik Breukink nu als spreker