Eric van der Burg

Eric van der Burg

Voormalig wethouder Amsterdam en huidig gemeenteraadslid

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Vitaliteit
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Wethouder Amsterdam 2010 - 2018
  • Gemeenteraadslid Amsterdam 2018 - Heden

Over Eric van der Burg

Eric van der Burg is een Nederlands politicus. Hij is al sinds 1992 actief in de politiek en was zelfs acht jaar lang namens de VVD wethouder van Amsterdam. Eric beheerde de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken van 2014 tot 2018 en van 2010 tot 2014 beheerde hij de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Luchthaven, Personeel, Organisatie en Integriteit, Dienstverlening en Externe Betrekkingen en Dierenwelzijn.

Waarom Eric van der Burg inhuren als spreker ?

Als voormalig wethouder weet Eric de perfecte link te leggen tussen de sport en het bedrijfsleven. Door interessante voorbeelden en cases te bespreken kan Eric belangrijke onderwerpen zoals vitaliteit binnen jouw organisatie aanhaken en aanpakken.

Impressie van deze spreker

Biografie

Eric van der Burg bracht zijn jeugd deels door in het dorpje Oosterwolde in Friesland. Vanaf zijn tiende woonde hij in Amsterdam waar hij later zou gaan studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Op zijn zeventiende werd Eric lid van de VVD en bestuurslid in Amsterdam-Zuidoost. In de jaren die volgde was hij van 1992 tot 1997 als stadsdeelwethouder verantwoordelijk voor Welzijn en Sport. Eric werd in 2001 gemeenteraadslid voor de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad. Drie jaar later koos de VVD-fractie hem als nieuwe fractievoorzitter. In 2008 werd Eric, evenals het jaar 2006 en 2007, voor de derde keer op rij gekozen tot beste Amsterdamse raadslid. Door zijn goede optreden gedurende deze jaren treedt hij als wethouder van Amsterdam aan in 2010. Tot zijn portefeuille heeft Eric Zorg, Sport, Schiphol, Personeel en Dienstverlening waarbij hij onder andere belangrijk is geweest in de decentralisaties in de zorg en de toegenomen sportparticipatie. Na een succesvolle periode van vier jaar wordt Eric in 2014 opnieuw gekozen als wethouder. Als wethouder Sport haalde Eric drie groepswedstrijden en een achtste finale van het EK voetbal 2020 naar Amsterdam. Na jaren van besturen zit het werk als wethouder er in mei 2018 voor hem op. Eric gaat de aankomende vier jaar als raadslid de oppositie voeren in de gemeenteraad.

Boek Eric van der Burg nu als spreker

Heb jij interesse om Eric van der Burg te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.